Η πιο vegan σοκολατένια τάρτα που έχετε δοκιμάσει από τον Γιώργο Τσούλη

η-πιο-vegan-σοκολατένια-τάρτα-που-έχετε-δοκ

Μια πολύ εύκολη συνταγή που θα τη φτιάξουμε σήμερα με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι.

#tsoulotip: 1. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο φουντούκι στη γέμιση. 2. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φουντούκια με μακαντέμια.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

145 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

55 γρ. maple syrup

40 γρ. καρύδα, τριμμένη

25 γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο

Για τη γέμιση:

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας

160 ml γάλα καρύδας

½ κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα:

150 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα

40 γρ. καρύδα, τριμμένη και καβουρδισμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το maple syrup, την καρύδα, το λάδι καρύδας και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης.

2. Έπειτα, παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα για τάρτες διαμέτρου 25εκ., την στρώνουμε με λαδόκολλα, τη λαδώνουμε και απλώνουμε πάνω της την παραπάνω ζύμη που κάναμε δημιουργώντας τοιχώματα γύρω-γύρω.

3. Κατόπιν, ψήνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 12-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε τη ζύμη σε δροσερό μέρος.

4. Για τη γέμιση: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, το γάλα καρύδας, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.

5. Ύστερα, αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα και μεταφέρουμε την τελευταία στο ψυγείο για 2 ώρες.

6.Τέλος, αφαιρούμε την τάρτα από το ψυγείο, τη στολίζουμε με την τριμμένη καρύδα, τα φουντούκια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε τη διατροφική αξία ανά μερίδα εδώ

Σχετικά Άρθρα
%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%cf%8c%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b10
Γεμιστές πιπεριές με κινόα- Τα απόλυτα εναλλακτικά γεμιστά!
Μελεκούνι: Πώς να φτιάξετε το παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου - Μπήκε στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Μελεκούνι: Πώς να φτιάξετε το παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου – Μπήκε στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Πώς να φτιάξετε πανεύκολα ρολάκια κανέλας χωρίς ζάχαρη
Πώς να φτιάξετε πανεύκολα ρολάκια κανέλας χωρίς ζάχαρη
Γευστικότατο κοτόπουλο με noodles και σουσάμι- Δοκιμάστε το!
Γευστικότατο κοτόπουλο με noodles και σουσάμι- Δοκιμάστε το!
Απίθανο κέικ λεμόνι με καρύδα και κονιάκ
Απίθανο κέικ λεμόνι με καρύδα και κονιάκ – Ο, τι πρέπει για τον καφέ!
Συνταγές για 5 ζεστά ροφήματα - Ιδανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Συνταγές για 5 ζεστά ροφήματα – Ιδανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του