Οι μέρες που διανύουμε λένε είναι από τις πιο καυτές των τελευταίων ετών. Πώς μπορούμε να δροσιστούμε φυσικά και υγιεινά; Φτιάχνοντας μια γρανίτα με το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο, το καρπούζι!
Ξέρετε πως δεν παχαίνει, μιας και περιέχει πολύ νερό, ενώ η γλυκιά και δροσερή του γεύση θα σας κάνει να ξεχάσετε τον καύσωνα που επικρατεί έξω.
Πώς μπορείτε όμως να κάνετε το καρπούζι σας ακόμα πιο δροσερό;
Με μια εύκολη συνταγή που θα το μετατρέψει σε γρανίτα στο λεπτό!
Υλικά:
450 γρ. καρπούζι κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές χυμό lime
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές λάδι καρύδας
Εκτέλεση: Ανακατέψτε στο μπλέντερ το καρπούζι, το μέλι και τον χυμό lime. Τοποθετήστε το μείγμα στα καλούπια για τις γρανίτες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά ποτήρια με ξυλάκια) και αφήστε το να παγώσει πολύ καλά. Όταν είναι έτοιμα λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το λάδι καρύδας. Αφαιρέστε με γρήγορες κινήσεις τις γρανίτες από τα καλούπια και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Γαρνίρετε τα παγωτά σας με τη λιωμένη σοκολάτα, σε όποιο σχέδιο σας αρέσει. Αφήστε και πάλι στο ψυγείο για να σταθεροοποιηθούν και απολαύστε όποτε εσείς θελήσετε…
Δροσερή σαλάτα με καρπούζι και φέτα. Plus: Γιατί σε μερικές περιοχές δεν πετούν τα σπόρια του;
Η δροσιά που ψάχνατε βρίσκεται στο παγωτό mojito!
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News