Γλυκό πυραμίδα: εύκολο και δροσερό!
Ένα γλυκό χωρίς ψήσιμο, με μπισκότα και ξηρούς καρπούς που γεμίζουν το στόμα απόλαυση! Τέλειο για τραπέζια ή απλά όταν θες κάτι γλυκό και δροσερό χωρίς πολύ φασαρία. Δες πώς φτιάχνεται και δοκίμασέ το σήμερα!
Τη συνταγή για το υπέροχο καλοκαιρινό γλυκό βρήκαμε από την food blogger paxxi.
Συνταγή: Γλυκό ψυγείου πυραμίδα, με μπισκότα και ξηρούς καρπούw
Υλικά
350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
10 γρ ζελατίνη σε σκόνη
150 γρ + έξτρα για γαρνίρισμα καραμελωμένο ζαχαρούχο
150 γρ ανάμεικτοι ξηροί καρποί ψημένοι
225 γρ μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
30 γρ κουβερτούρα προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε 50 ml κρύας κρέμας γάλακτος μουλιάζω τη ζελατίνη για 10 λεπτά.
Ζεσταίνω 50 ml κρέμας γάλακτος (όχι να βράσει) και τα ρίχνω στο μείγμα της ζελατίνης, ανακατεύω να διαλυθούν και αφήνω λίγο να κρυώσει το μείγμα.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να γίνουν κορυφές.
Τότε προσθέτω το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το ενσωματώνω στο μείγμα.
Βάζω και το μείγμα της ζελατίνης και ανακατεύω.
Τέλος ρίχνω τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς, τα χοντροτριμμένα μπισκότα και αναδεύω για τελευταία φορά.
Απλώνω τη μεμβράνη στον πάγκο και κατά μήκος της βάζω το μείγμα. Με τη βοήθεια της μεμβράνης, του δίνω σχήμα πυραμίδας και το κλείνω καλά με μεμβράνη.
Το βάζω σε επίπεδη επιφάνεια και το μεταφέρω στο ψυγείο για 8 ώρες.
Αφαιρώ τη μεμβράνη και γαρνίρω στην κορυφή με τη βοήθεια ενός κορνέ με λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο και με λιωμένη κουβερτούρα δημιουργώντας γραμμές. Βάζω πίσω στο ψυγείο για 10 λεπτά και είναι έτοιμο, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.
Google News