Αναζητάτε ένα ιδιαίτερο ορεκτικό για τα ανοιξιάτικα και τα καλοκαιρινά τραπέζια σας;
Δοκιμάστε αυτές τις γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με ξινομυζήθρα και καρύδια! Οι γλυκές πιπεριές Φλωρίνης γεμίζονται με την πλούσια γεύση της ξινομυζήθρας και την τραγανή υφή των καρυδιών, δημιουργώντας έναν συνδυασμό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για να προσθέσετε μια παραδοσιακή αλλά και πρωτότυπη πινελιά στο τραπέζι σας.
Τη συνταγή για τις πιπεριές βρήκαμε από την food blogger paxxi.
Συνταγή: Γεμιστές πιπεριές με ξινομυζήθρα
Υλικά
6 πιπεριές Φλωρίνης (μικρές, ίσιες)
300 γρ ξινομηζήθρα ή φέτα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
25 γρ καρύδια χοντροκομμένα
1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβω τις πιπεριές λίγο οριζόντια (κατά μήκος του κοτσανιού από τη μια πλευρά) και στο μέσο αυτού, κάθετα προς τα κάτω. Τις ανοίγω και καθαρίζω το εσωτερικό τους από τα σπόρια τους.
Σε ένα μπολ σπάω την ξινομυζήθρα και την ανακατεύω καλά μαζί με το 3 κ.σ. ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και τα καρύδια.
Γεμίζω με το μείγμα μια-μια τις πιπεριές και τις βάζω στο ταψί που έχω ρίξει 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
Τις ραντίζω με άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο από πάνω και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά (όταν αρχίζουν να καίγονται οι πιπεριές σκεπάζω με αλουμινόχαρτο).
Διαβάστε επίσης:
Φτιάξτε το πιο εύκολο και υγιεινό κέικ με χουρμάδες, χωρίς ζάχαρη
Συνταγή για το πιο σοκολατένιο κέικ – Με λίγα υλικά, χωρίς μίξερ
Google News