Το σχοινόπρασο μοιάζει πολύ με το φρέσκο κρεμμυδάκι. Δεν έχει, όμως, τόσο έντονη γεύση, γι αυτό και όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε το βάζουμε τελευταίο στο φαγητό μας. Το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα, αφού μάθουμε πώς να το κόβουμε σωστά!
Καλό είναι το σχοινόπρασο να το κόβετε με ψαλίδι. Διαφορετικά θα χάσει πολλά από τα υγρά του, άρα και τις θετικές για τον οργανισμό μας ιδιότητες! Οπότε ας το δοκιμάσουμε σήμερα με τις ξεχωριστές πιπεριές μας!
Υλικά:
4 πιπεριές καθαρισμένες από σπόρια και κομμένες στη μέση
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο
1/2 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κούπες κοτόπουλο σχάρας, κομμένο σε κομμάτια
2 κούπες τριμμένο τυρί γκούντα
1/2 κούπα καυτερή σως
λίγη πικάντικη μαγιονέζα (ranch dressing)
2 κουταλιές σχοινόπρασο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά να δείχνει προς τα πάνω, ραντίστε με το λάδι και αλατοπιπερώστε.
Σε ένα τηγάνι και σε μεσαία φωτιά λιώστε το βούτυρο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το τσιγάρισμα μέχρι να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το κοτόπουλο και τη σως, ανακατέψτε μέχρι να δέσουν τα υλικά και σιγοβράστε. Μόλις πάρει μια βράση απομακρύνετε από τη φωτιά.
Χωρίστε το μείγμα του κοτόπουλου στις πιπεριές και συνεχίστε το γέμισμα με γκούντα. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και οι πιπεριές να μαλακώσουν. Ραντίστε τις πιπεριές με το ranch dressing και το σχοινόπρασο.
Γεμιστές πιπεριές με καλαμπόκι, μαύρα φασόλια και τυρί. Plus: Τι ακριβώς είναι το Pepper Jack;
Ιταλικό λουκάνικό με πιπερίες και κρεμμύδι. Plus: Πώς ψήνεις σωστά το λουκάνικο;
Ψητές πιπεριές με γέμιση τεσσάρων τυριών. Plus: Πώς ψήνουμε σωστά την πιπεριά Φλωρίνης;
Google News