Γευστικότατο κοτόπουλο με noodles και σουσάμι- Δοκιμάστε το!

Η αλήθεια είναι πως το σουσάμι θεωρείται θαυματουργό, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες και είναι εξαιρετικά δυναμωτικό για τον οργανισμό μας.

Προσοχή όμως στην κατανάλωσή του: Τα 100 γρ. σουσάμι περιέχουν 576 θερμίδες, ενώ και τα λίπη του είναι αυξημένα. Ωστόσο, έχει πολύτιμες βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, νιασίνη). Στο έλαιό του ιδιαιτέρα περιέχεται βιταμίνη Ε, κυρίως υπό τη μορφή της γ-τοκοφερόλης, γεγονός που παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιοξειδωτική του δράση.

Οπότε η προσεκτική του κατανάλωση μόνο καλό μπορεί να μας κάνει! Εμείς σας προτείνουμε μία εξαιρετική συνταγή με κοτόπουλο και σουσάμι.

Δοκιμάστε το!

Υλικά:

100 γρ. noodles ρυζιού

1 στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα ή κόκαλα

4 φρέσκα κρεμμύδια

150 γρ. κινέζικο λάχανο

200 γρ. φασολάκια

1 κόκκινη, καυτερη πιπεριά

2 λάιμ

1 κουταλάκι σως σόγιας

1 κουταλιά φυστικοβούτυρο

2 κουταλιές γιαούρτι

λίγο τζίντερ

2 κουταλάκια σουσαμόσπορους

Εκτέλεση:

Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε ένα τηγάνι. Σε βραστό νερό βουτήξτε τα noodles για να βράσουν και με ένα μαχαίρι ανοίξε στα δυο τα στήθη κοτόπουλου σαν βιβλίο και αλείψτε τα με λίγο λάδι. πιπέρι και αλάτι. Ψήστε στο τηγάνι μέχρι να χρυσίσουν, περίπου 8 λεπτά!

Κόψτε πολύ λεπτά τα κρεμμύδια, το λάχανο, τα φασολάκια και την πιπεριά! Ανακατέψτε με χυμό από ένα λάιμ και την σως σόγιας. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο, το γιαούρτι και τον χυμό από το υπόλοιπο λάιμ, κόψτε μέσα το τζίνζερ, ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε!

Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και κόψτε το. Στο τηγάνι καβουρδίστε τους σουσαμόσπορους και στη συνέχεια στραγγίξτε τα noodles! Χωρίστε τα στα πάτια και συνοδέψτε με το κοτόπουλο, τη σαλάτα και το μείγμα φυστικοβούτυρου!

Διαβάστε επίσης

Απίθανο κέικ λεμόνι με καρύδα και κονιάκ – Ο, τι πρέπει για τον καφέ!

Χειμωνιάτικη και θρεπτική βελουτέ παντζαριού με πορτοκάλι και τζίντζερ

Μπιφτέκια φούρνου γεμιστά με τυρί- Το απόλυτο μεσημεριανό φαγητο

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του