Fusilli με γαλοπούλα και μπρόκολο

Μετά το τέλος των γιορτών καλό είναι να επιστρέψουμε στα light γεύματα ώστε να απαλλαγούμε από τα τυχόν περιττά κιλά με τα οποία φορτωθήκαμε στο εορταστικό τραπέζι.

Υλικά:

1 πακέτο Fusilli

1 κύβο ζωμό λαχανικών,

½ μπουκαλάκι pesto

1 κομμάτι στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε λωρίδες,

1 μπρόκολο μικρό

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

½ φλ. άσπρο κρασί,

½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βάζετε το ζωμό και βράζετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία ώστε να γίνουν al dente. Τα κρυώνετε, τα λαδώνετε ελαφρώς για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε στην άκρη. Κόβετε το μπρόκολο σε μπουκετάκια. Στη συνέχεια, το ψήνετε μέσα σε ζεστό νερό για 3 λεπτά. Αφού ψηθεί το κρυώνετε και το στραγγίζετε καλά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε τη γαλοπούλα, ανακατεύετε και ψήνετε για 4 5 λεπτά. Βάζετε το ξύσμα λεμονιού και σβήνετε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε το μπρόκολο, το πέστο και τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να πιάσει η σάλτσα παντού και σερβίρετε.

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του