Fusilli με γαλοπούλα και μπρόκολο

fusilli-με-γαλοπούλα-και-μπρόκολο

Μετά το τέλος των γιορτών καλό είναι να επιστρέψουμε στα light γεύματα ώστε να απαλλαγούμε από τα τυχόν περιττά κιλά με τα οποία φορτωθήκαμε στο εορταστικό τραπέζι.

Υλικά:

1 πακέτο Fusilli

1 κύβο ζωμό λαχανικών,

½ μπουκαλάκι pesto

1 κομμάτι στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε λωρίδες,

1 μπρόκολο μικρό

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

½ φλ. άσπρο κρασί,

½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βάζετε το ζωμό και βράζετε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία ώστε να γίνουν al dente. Τα κρυώνετε, τα λαδώνετε ελαφρώς για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε στην άκρη. Κόβετε το μπρόκολο σε μπουκετάκια. Στη συνέχεια, το ψήνετε μέσα σε ζεστό νερό για 3 λεπτά. Αφού ψηθεί το κρυώνετε και το στραγγίζετε καλά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε τη γαλοπούλα, ανακατεύετε και ψήνετε για 4 5 λεπτά. Βάζετε το ξύσμα λεμονιού και σβήνετε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε το μπρόκολο, το πέστο και τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να πιάσει η σάλτσα παντού και σερβίρετε.

Σχετικά Άρθρα
Φτιάξαμε σπιτικό παγωτό βανίλια μόνο με 3 υλικά!
Φτιάξαμε σπιτικό παγωτό βανίλια μόνο με 3 υλικά!
Καλοκαιρινό ριζότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα
Καλοκαιρινό ριζότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα
Φανταστικοί και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο
Φανταστικοί και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο
Έρχεται καύσωνας κι εμείς φτιάχνουμε δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ ανανά!
Έρχεται καύσωνας κι εμείς φτιάχνουμε δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ ανανά!
Αυτή η συνταγή για τοστ έχει προκαλέσει ντελίριο στα social media - Πάμε να τη φτιάξουμε;
Αυτή η συνταγή για τοστ έχει προκαλέσει ντελίριο στα social media – Πάμε να τη φτιάξουμε;
Η Άντζελα Γκερέκου φτιάχνει τη φημισμένη γαλατόπιτα της Γης της Ελιάς - Τύφλα να έχει ο... Πότης
Η Άντζελα Γκερέκου φτιάχνει τη φημισμένη γαλατόπιτα της Γης της Ελιάς – Τρέμε… Πότη!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του