Ένα υπέροχο, υγιεινό κέικ με χουρμάδες, χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο! Γλυκαίνει μόνο με το φρούτο και είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Ένα τέλειο και υγιεινό κέικ χωρίς ζάχαρη που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Συνταγή για το πιο εύκολο και υγιεινό κέικ με χουρμάδες, χωρίς ζάχαρη
Υλικά
Μερίδες: 10
170 γρ. χουρμάδες, όσο πιο μαλακοί γίνεται (ωραίους νωπούς χουρμάδες βρίσκουμε στα ψυγεία με τα φρούτα, στα σούπερ μάρκετ – αν δεν βρούμε, αγοράζουμε ξερούς)
300 ml (1½ κούπα) φρέσκο γάλα ή κάποιο φυτικό γάλα (π.χ. σόγιας, καρύδας ή αμυγδάλου) για όσους κάνουν vegan διατροφή
120 γρ. (1 κούπα) αλεύρι ολικής άλεσης
110 γρ. (λίγο παραπάνω από 1/2 κούπα) ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. σούπας καρύδια, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Για το κέικ με χουρμάδες και καρύδια, χωρίς ζάχαρη, ζεσταίνουμε το γάλα και το αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τους χουρμάδες, αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Τους αφήνουμε να μουλιάσουν για 5-6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Πολτοποιούμε τους χουρμάδες μαζί με το γάλα μέχρι να γίνει μια όσο το δυνατόν πιο λεία πάστα.
Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να σκορπίσουν παντού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, την οποία έχουμε καλύψει εσωτερικά με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή για το πιο σοκολατένιο κέικ – Με λίγα υλικά, χωρίς μίξερ
Νηστίσιμο κέικ με ξερά φρούτα και μπαχαρικά – Χωρίς ζάχαρη
Google News