Το frozen yogurt ή αλλιώς το παγωμένο γιαούρτι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια αγαπημένη δροσιστική συνήθεια. Γιατί, λοιπόν, να μην το φτιάξετε και στο σπίτι;
‘Αλλωστε το σπιτικό είναι πάντα καλύτερο.
Και επειδή δεν μας αρέσει να μένουμε μόνο στα κλασικά σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, αλλά λιγάκι ξεζωριστή!
Στο παγωμένο σας γιαούρτι θα προσθέσετε μέλι (κλασικό) και παντζάρι (να, η διαφορά).
Μη σας ξενίζει η “απόσταση” των υλικών, θα ξετρελαθείτε από τη γεύση του!
Υλικά:
3 κούπες στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
5 παντζάρια
1/2 κούπα μέλι
1 κουταλάκι λάδι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Τυλιξτε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο, ραντίστε τα με το λάδι και αλατίστε τα. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λετπά ή μέχρι να μπορείτε να τα τρυπήσετε με το πηρούνι. Αφήστε να κρυώσουν λιγάκι και καθαρίστε τα.
Λιώστε τα σε πουρέ και αφήστε τα να κρυώσουν πολύ καλά. Στη συνέχεια ανακατέψτε, πολύ καλά τον πουρέ με το γιαούρτι και το μέλι.
Αφήστε το μείγμα να παγώσει και στη συνέχεια “χτυπήστε” το ώστε να αποκτήσει λεία υφή. Σερβίρετε αμέσως ή παγώστε και σερβίρετε αργότερα.
Χρωματιστή σαλάτα με παντζάρια. Plus: Πώς προλαμβάνει το παντζάρι το Αλτσχάιμερ;
Google News