Καλοκαιράκι και τα παγωτά έχουν την τιμητική τους. Και κυρίως, τα σπιτικά μιας και μας αρέσει να μπαίνουμε στην κουζίνα και να τα φτιάχνουμε μόνες. Είναι, άλλωστε και μια συνήθεια από τα παιδικά μας κιόλας καλοκαίρια.
Αν φτιάχνεις κι εσύ το δικό σου σπιτικό παγωτό και ψάχνεις νέες προτάσεις σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή: παγωτό βανίλια μόνο με 3 υλικά!
Υλικά:
500 ml (δύο κούπες) κρέμα γάλακτος
250 ml ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε τη βανίλια.
Συνεχίζετε το χτύπημα ενώ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα.
Μόλις το μείγμα γίνει μια ρευστή κρέμα, τη ρίχνετε σε ένα γυάλινο πιρέξ και το σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Βάζετε το παγωτό στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης
Εσείς έχετε δοκιμάσει σαλάτα με καρπούζι και φέτα; Το δροσερό “αντίδοτο” στον καύσωνα!
Τιραμισού χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και αυγά: Το λατρεμένο ιταλικό γλυκό στην υγιεινή εκδοχή του
Google News