Φτιάχνουμε Σαρλότ Σοκολάτας με σπιτικά σαβαγιάρ για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

φτιάχνουμε-σαρλότ-σοκολάτας-με-σπιτι

Με μια ζεστή και γεμάτη κέφι εκδήλωση ολοκληρώθηκε ο γλυκός θεσμός της ΓΙΩΤΗΣ για το «Βραβείο Ζαχαροπλάθουμε 2017». Οι 10 φιναλίστ ετοίμασαν ευφάνταστα και νόστιμα σπιτικά γλυκά, πάνω σε δικές τους συνταγές με αγαπημένα προϊόντα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ.

Και οι δέκα δημιουργίες ήταν εντυπωσιακές και ιδιαίτερα γευστικές. Την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε η Σαρλότ Σοκολάτας με Σπιτικά Σαβαγιάρ & Αλατισμένη Καραμέλα Γάλακτος της Μαργαρίτας Γκέκτση, την οποία θα ετοιμάσουμε για το τραπέζι των Χριστουγέννων! Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Υλικά

100γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

4 αυγά

100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

65γρ. άχνη ζάχαρη

1 βανίλια

1 κουταλιά της σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

Λίγη άχνη για πασπάλισμα

Για την Κρέμα Σοκολάτας:

250γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 65% κακάο

250γρ. κρέμα γάλακτος

350γρ. φυτική κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

1 σφηνάκι ποτό της επιλογής μας (ρούμι, ουίσκι, κονιάκ)

Για την Καραμέλα:

225γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

6 κ.σ. κρύο νερό

113γρ. βούτυρο

120 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. αλάτι

Για το Σιρόπι:

150 ml νερό

1 κ.γ. καφές στιγμιαίος

1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

2-3 κ.γ. ποτό της επιλογής μας (ρούμι, ουίσκι, κονιάκ)

Διακόσμηση: Κουβερτούρα σε νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ

%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%bb%cf%8c%cf%84-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b90
Ο κ. Μάριος Παπαθανασίου, Εμπορικός Διευθυντής της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. παραδίδει το «Βραβείο Ζαχαροπλάθουμε 2017» στη Νο1 νικήτρια του διαγωνισμού, κα. Μαργαρίτα Γκέκτση

Εκτέλεση

Για τα Σαβαγιάρ:

Αρχικά χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια ώσπου να γίνει μια παχύρρευστη μαρέγκα. Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα, ρίχνουμε το μίγμα με τους κρόκους στη μαρέγκα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο στο μίγμα και ξανά ανακατεύουμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις, προσέχοντας μην πέσει το μίγμα μας. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2-3 ταψιά και με ένα κορνέ φτιάχνουμε μπαστουνάκια των 7-8 εκ. περίπου. Πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη από πάνω, περιμένουμε 20″ και ξανά πασπαλίζουμε με άχνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, ψηλά, στους 190°C για 10 λεπτά. Μεγάλη προσοχή στο ανακάτεμα: Ανακατεύουμε λίγο και πολύ ελαφρά!

Για την Κρέμα Σοκολάτας:

Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί. Παράλληλα, τη ζεσταίνουμε και πριν βράσει τη ρίχνουμε πάνω από την Κουβερτούρα, αφού πρώτα την έχουμε τεμαχίσει. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε. Τέλος, για άρωμα ρίχνουμε το ποτό που επιλέξαμε.

Για την Καραμέλα:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό -σε μέτρια θερμοκρασία- και συγχρόνως ανακατεύουμε έως ότου πάρει η καραμέλα μας ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε με την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.

Για το Σιρόπι:

Βράζουμε τη ζάχαρη με τον καφέ για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό.

Διακόσμηση:

Στρώνουμε στον πάτο μιας φόρμας τα σαβαγιάρ, αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο σιρόπι ελαφρώς. Στη συνέχεια, βάζουμε την κρέμα, μετά την καραμέλα και ξανά σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φόρα μέχρι να τελειώσει η κρέμα και η καραμέλα. Βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες και ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει. Ραντίζουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα κολλάμε γύρω από το γλυκό. Τελειώνουμε με τις Νιφάδες Σοκολάτας.

Σχετικά Άρθρα
Σήμερα το μενού έχει Συμπεθεριό - Το θρυλικό μπριάμ της Κρήτης
Σήμερα το μενού έχει Συμπεθεριό – Το θρυλικό μπριάμ της Κρήτης
Εσένα σου αρέσουν τα ρολά κανέλας; Δες πού θα τα δοκιμάσεις δωρεάν!
Εσένα σου αρέσουν τα ρολά κανέλας; Δες πού θα τα δοκιμάσεις δωρεάν!
Αυτό είναι το αυθεντικό Σπετσοφάι, το Πηλιορείτικο, από τον Πέτρο Συρίγο
Αυτό είναι το αυθεντικό Σπετσοφάι, το Πηλιορείτικο, από τον Πέτρο Συρίγο
Σήμερα φτιάχνουμε λεμονάτη σούπα ρεβίθια!
Σήμερα φτιάχνουμε λεμονάτη σούπα ρεβίθια!
The Lost Explorer mezcal: To «μυστικό» συστατικό που απογειώνει αγαπημένα και all time classic cocktails!
The Lost Explorer mezcal: To «μυστικό» συστατικό που απογειώνει αγαπημένα και all time classic cocktails!
Σήμερα φτιάχνουμε σπανακόπιτα στριφτή με φέτα και σπιτικό φύλλο
Σήμερα φτιάχνουμε σπανακόπιτα στριφτή με φέτα και σπιτικό φύλλο

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του