Θέλετε να ετοιμάσετε κάτι εύκολο και γρήγορο για απόψε το βράδυ; Σας έχουμε τη λύση! Φτιάξτε μια ομελέτα φούρνου που θα θυμίζει πίτσα και σίγουρα θα φαγωθεί με μπόλικη όρεξη από όλη την οικογένεια.
8 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε ροδέλες
8 φέτες μπέικον
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κομμάτια
250 γρ. ένταμ κομμένο σε μπαστουνάκια
200 ml. κρέμα γάλακτος
πιπέρι
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε λίγο ακόμη. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο. Ρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τα αφήνετε 2-3 λεπτά γυρίζοντάς τα συνεχώς.
Βουτυρώνετε μια φόρμα και στρώνετε στον πάτο τα λουκάνικα, από πάνω τις πιπεριές και από πάνω τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το ένταμ. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το μείγμα στη φόρμα. Βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και την αφήνετε για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήνετε την ομελέτα για 10 λεπτά να κρυώσει και τοποθετείτε τη φόρμα σε μια πιατέλα, ξεφορμάροντας προσεκτικά.
Καλοκαιρινό ριζότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα
Φτιάξαμε σπιτικό παγωτό βανίλια μόνο με 3 υλικά!
Πώς να φτιάξετε σπιτική σάλτσα ντομάτας- Αποθηκεύστε την σε βάζα για όλη τη χρονιά!
Έντονη αστάθεια θα χαρακτηρίζει τον καιρό τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη,…
Το καλοκαίρι είναι εδώ, και η ώρα να βγεις στην παραλία πλησιάζει ή έχει έρθει…
50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία! Και τα γιορτάζει μαζί μας,…
Ο Νίκος Κουρής ήταν καλεσμένος στο Στούντιο 4 το απόγευμα της Πέμπτης στην ΕΡΤ1. Μεταξύ…
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε έξω από την Αταλάντη, στην περιοχή της Λοκρίδας Φθιώτιδας, γύρω στις…
Η Ματίνα Παγώνη μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Σαράντη Μαριεττή και μεταξύ άλλων,…