Φθινοπωρινό κέικ σοκολάτας με αχλάδια

φθινοπωρινό-κέικ-σοκολάτας-με-αχλάδι

Τι καλύτερο από ένα κέικ όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει; Το φθινόπωρο είναι επίσημα εδώ κι εμείς αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε ένα κέικ με αχλάδια που αποτελούν το φρούτο της εποχής. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη σοκολάτα από τη συνταγή μας, όπως θα δείτε παρακάτω.

Πρόκειται για ένα κέικ που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία, ενώ μας αρέσει πολύ ο τρόπος που φαίνονται ολόκληρα τα αχλάδια καθώς το κόβουμε. Φτιάξτε το και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά

3 μικρά αχλάδια (περίπου 125γρ. το καθένα) ξεφλουδισμένα

200 ml χυμό μήλου

240γρ. ζάχαρη

4 μπισκότα αμαρέτι, ψιλοκομμένα

3 δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια και χοντροκομμένα

1 κ.σ. σκόνη στιγμιαίου καφέ

140γρ. βούτυρο

3 μεσαία αυγά

175γρ. αλεύρι

20γρ. σκόνη κακάου

1 κ.σ. baking powder

75 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάλτε το χυμό μήλου και 100γρ. ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με 200 ml νερού. Προσθέστε τα αχλάδια και αφήστε τα να βράσουν για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και αφήστε τα να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα μπισκότα και τα δαμάσκηνα. Όταν τα αχλάδια είναι δροσερά στην αφή, αφαιρέστε το κουκούτσι τους χωρίς να πειράξετε το κοτσάνι και προσθέστε τα στο μείγμα μπισκότων.

Ανακατέψτε τη σκόνη καφέ με μια κουταλιά ζεστό νερό. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί για 3-4 λεπτά, στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά ένα προς ένα. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το baking powder και προσθέστε τα στο μείγμα. Ανακατέψτε την κρέμα και τον καφέ. Αλευρώστε μία μακρόστενη φόρμα κέικ και ρίξτε μέσα το μείγμα. Στη συνέχεια, πάρτε τα αχλάδια και βυθίστε τα στο μείγμα του κέικ, με το κοτσάνι προς τα πάνω.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά. Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να «ξεκουραστεί» για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίστε το κέικ από τη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει. Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη πριν σερβίρετε.

Σχετικά Άρθρα
Φτιάξαμε σπιτικό παγωτό βανίλια μόνο με 3 υλικά!
Φτιάξαμε σπιτικό παγωτό βανίλια μόνο με 3 υλικά!
Καλοκαιρινό ριζότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα
Καλοκαιρινό ριζότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα
Φανταστικοί και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο
Φανταστικοί και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο
Έρχεται καύσωνας κι εμείς φτιάχνουμε δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ ανανά!
Έρχεται καύσωνας κι εμείς φτιάχνουμε δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ ανανά!
Αυτή η συνταγή για τοστ έχει προκαλέσει ντελίριο στα social media - Πάμε να τη φτιάξουμε;
Αυτή η συνταγή για τοστ έχει προκαλέσει ντελίριο στα social media – Πάμε να τη φτιάξουμε;
Η Άντζελα Γκερέκου φτιάχνει τη φημισμένη γαλατόπιτα της Γης της Ελιάς - Τύφλα να έχει ο... Πότης
Η Άντζελα Γκερέκου φτιάχνει τη φημισμένη γαλατόπιτα της Γης της Ελιάς – Τρέμε… Πότη!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του