Φιλέτο γλώσσας με κολοκυθάκια και ντομάτα

φιλέτο-γλώσσας-με-κολοκυθάκια-και-ντο

Ώρα για ψαράκι. Ελάτε να γευτούμε ένα πανεύκολο και λαχταριστό φιλέτο γλώσσας κολοκυθάκια και ντομάτα!

Υλικά

800-1.200 γρ. φιλέτο γλώσσας

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μέτριο κολοκυθάκι

1 φλιτζ. αποξηραμένο βασιλικό

αλάτι-πιπέρι

50 ml λευκό ξηρό κρασί

175 ml ζωμό λαχανικών

150 ml κρέμα γάλακτος

1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους

3 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

½ φλυτζ. φουντούκια κοπανισμένα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα σε 4-6 λεπτές λωρίδες. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ένα μικρό τηγάνι. Κόβουμε το κολοκυθάκια σαν μπαστουνάκια. Σε ένα ρηχό ταψί σκεπάζουμε τον πάτο με το τσιγαρισμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε μερικά μπαστούνια από το κολοκυθάκι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα φουντούκια με τις 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού.

Αλατίζουμε το ψάρι και το τοποθετούμε σε πιάτο. Στρώνουμε λίγο από το κολοκυθάκι και λίγο από το μείγμα του φουντουκιού από πάνω. Αλατίζουμε. Πιπερώνουμε. Στριφογυρίζουμε τις λωρίδες του ψαριού για να γίνουν ρολά και τις κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τοποθετούμε το ψάρι στο ταψί μας. Στρώνουμε το υπόλοιπο κολοκυθάκι πάνω από το κρεμμύδι και πάνω απ’ αυτό τα ρολά, όρθια. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Περιχύνουμε με το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Καθώς ψήνουμε το ψάρι, ζεσταίνουμε το ζωμό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κρέμα. Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθεί το μισό. Προσθέτουμε και την τελευταία κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τη ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους, μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι και επιπλέον βασιλικό. Σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα.

Σχετικά Άρθρα
Φτιάξαμε σπιτικό παγωτό βανίλια μόνο με 3 υλικά!
Φτιάξαμε σπιτικό παγωτό βανίλια μόνο με 3 υλικά!
Καλοκαιρινό ριζότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα
Καλοκαιρινό ριζότο με γαρίδες και φρέσκια ντομάτα
Φανταστικοί και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο
Φανταστικοί και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο
Έρχεται καύσωνας κι εμείς φτιάχνουμε δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ ανανά!
Έρχεται καύσωνας κι εμείς φτιάχνουμε δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ ανανά!
Αυτή η συνταγή για τοστ έχει προκαλέσει ντελίριο στα social media - Πάμε να τη φτιάξουμε;
Αυτή η συνταγή για τοστ έχει προκαλέσει ντελίριο στα social media – Πάμε να τη φτιάξουμε;
Η Άντζελα Γκερέκου φτιάχνει τη φημισμένη γαλατόπιτα της Γης της Ελιάς - Τύφλα να έχει ο... Πότης
Η Άντζελα Γκερέκου φτιάχνει τη φημισμένη γαλατόπιτα της Γης της Ελιάς – Τρέμε… Πότη!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του