Έχετε συνηθίσει το δεντρολίβανο σε συνταγές και φαγητά σωστά; Κι όμως δεν δίνει γεύση μόνο στο φαγητό μας, βοηθά και την διατήρηση της ομορφιάς μας!
Ναι το έλαιο δεντρολίβανου συμβάλλει στη νεότητα του δέρματος, αφού μια από τις βασικές ιδιότητες του είναι η αντιγηραντική του δράση. Ηρεμεί το δέρμα και βοηθά στην ενυδάτωση των κυττάρων του δέρματος βελτιώνοντας την εμφάνισή σας σε μόλις λίγα λεπτά.
Οπότε σήμερα δοκιμάστε το με το κοτόπουλό σας και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες, από μέσα!
Υλικά:
3 κουταλιές ελαιλόλαδο
1 κουταλάκι φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο
1 κουταλάκι φρεσκοκομμένο θυμάρι
1 κουταλάκι φρέσκος μαϊντανός
8 φιλέτα κοόπουλου (όχι πολύ χοντρά)
1 1/2 της κούπας σάλτσα τομάτας
1/2 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
16 κουταλάκια τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές βούτυρο, κομμένες σε κύβους
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250ο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο με τα μυρωδικά και με το πινέλο σας αλείψτε κάθε πλευρά των κοτόπουλων. Αλατοπιπερώστε και τηγανίστε και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 2 λεπτά).
Περιχύστε τη σάλτσα τομάτας πάνω και γύρω από το κοτόπουλο, ρίξτε την τριμμένη μοτσαρέλα και δυο κουταλάκια παρμεζάνας πάνω από κάθε φιλέτο. Τοποθετήστε και τους κύβους του βούτυρου και ψήστε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και το φιλέτα να ψηθούν (περίπου 3-5 λεπτά).
Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα και λεμόνι. Plus: Γιατί κάποιοι θεωρούν το βασιλικό λαχανικό;
Κριθαράκι με σπανάκι και παρμεζάνα. Plus: Πώς θα απορροφηθεί καλύτερα ο σίδηρος από το σπανάκι;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News