Αγαπημένα κουλουράκια αυτήν και κάθε εποχή, τα μουστοκούλουρα αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ μας. Πέρα από αυτό είναι ένα υπέροχο και χορταστικό σνακ για εκείνες τις δύσκολες ώρες της λιγούρας.
Τώρα, λοιπόν, που τα σταφύλια και ο μούστος είναι στα πάνω τους, ας φτιάξουμε μερικά κουλουράκια με την παρακάτω εύκολη και γρήγορη συνταγή:
Υλικά:
200 γρ. βρασμένος μούστος
1300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. λάδι
1 κουταλιά κανέλα
λίγο κονιάκ
λίγη σόδα μαγειρικής
Εκτέλεση: Χτυπήστε πολύ καλά σε ένα μπολ το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι η δεύτερη να λιώσει. Προσθέστε το κονιάκ, τη σόδα, την κανέλα και το αλεύρι και ανακατέψτε. Αφού κρυώσει ο μούστος ανακατέψτε τον πολύ καλά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να μαλακώσει.
Δώστε σχήμα στα κουλουράκια σας και τοποθετήστε τα σε ταψιά που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε στους 180 για περίπου 15 λεπτά.
Φτιάξτε και σεις τα μπισκότα καρδιά της Μέριλ Στριπ!
Αλμυρά μπισκότα με σκόρδο και τσένταρ. Plus: Ξέρατε ότι υπάρχει και μαύρο σκόρδο;
Εύκολα μπισκότα σοκολάτας. To απόλυτο σνακ για το Σαββατοκύριακό!
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News