Σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο!

Μία από τις πιο ωραίες μαρμελάδες που έχουμε όλοι ταυτίσει με όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις είναι η μαρμελάδα ροδάκινο. Πρόκειται για μία μαρμελάδα με πολύ απλή παρασκευή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Tips: -Δοκιμάστε να βάλετε στη μαρμελάδα σας διαφορετικά είδη ροδάκινου, όπως λευκόσαρκο και κατακκόκινο… Τα αρώματα της μαρμελάδας θα σας τρελάνουν.

-Διαλέξτε ώριμα και σφιχτά φρούτα που να μην έχουν λιωμένα σημεία ή στίγματα στη φλούδα τους.

Υλικά Συνταγής

1 κιλό ροδάκινα

900 γραμ. ζάχαρη

χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

-Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και τα ξεφλουδίζουμε. Τα κοβουμε σ΄ένα μπολ και μαζεύουμε σε ένα μπολ γυάλινο τους χυμούς τους που τρέχουν.

-Βάζουμε στο μπολ στρώσεις ροδάκινα και στρώσεις ζάχαρη μέχρι και χώνουμε μέσα 1 φλούδα λεμονιού.

-Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν σιρόπι μέχρι την επόμενη ημέρα.

-Ακολούθως, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, στύβουμε το λεμόνι και βράζουμε έως ότου “δέσει”η μαρμελάδα! όταν γίνει η μαρμελάδα. Εμπειρικά, για να σιγουρευτείτε για το πότε είναι έτοιμη, πρέπει να βάλετε λίγη μαρμελάδα σε πιατάκι ρηχό. Την αφήνετε 5′ στην κατάψυξη. Τραβάτε με το δάχτυλο μία γραμμή πάνω στη μαρμελάδα. Αν ο διάδρομος που χαράξατε μείνει ανοιχτός, είναι έτοιμη. Αν κλείσει, σημαίνει θέλει ακόμα λίγα λεπτά βράσιμο.

– Τη βάζουμε σε βαζάκια καυτή. Γεμίζουμε μέχρι πάνω και σφραγίζουμε με τα αποστειρωμένα επίσης καπάκια. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα με το καπάκι να ακουμπάει στον πάγκο και τα αφήνουμε έτσι να αποσυμπιεστούν μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Διαβάστε επίσης

Πανεύκολη καλοκαιρινή σαλάτα με φράουλες και ντοματίνια

3 συνταγές για κέικ χωρίς ζάχαρη – Για να τρώτε άφοβα!

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του