Σήμερα θα σας προτείνουμε μία συνταγή για φακές λίγο «πειραγμένη». Δοκιμάστε το νόστιμο αυτό όσπριο να το συνδυάσετε με λίγο κάρυ και τζίντζερ. Μια εκδοχή από Ινδία …
Υλικά:
3 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
8 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (το πράσινο μέρος το κρατάτε για γαρνίρισμα)
1 κουταλιά κάρυ σε σκόνη
4 καρότα, κομμένα σε κύβους
1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κύβους
4 κούπες ζωμός λαχανικών
1 κούπα φακές
αλάτι χοντρό
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το λευκό μέρος του κρεμμυδιού, το σκόρδο, το τζίνζερ και τσιγαρίζετε μέχρι να μαλακώσουν!
Προσθέστε το κάρυ σε σκόνη, τα καρότα, την πατάτα, τις φακές, τον ζωμό, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Αφήνετε να πάρει μια βράση και χαμηλώνετε την φωτιά.
Αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι οι φακές και τα λαχανικά να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά!
Διαβάστε επίσης
Η πιο vegan σοκολατένια τάρτα που έχετε δοκιμάσει από τον Γιώργο Τσούλη
Η πιο εύκολη συνταγή παναρίσματος για ΟΛΑ τα σνίτσελ- Την κάνουν ακόμη και παιδιά
Αυτή η μακαρονάδα θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News