Δοκιμάστε σπιτικές πίτες για σουβλάκια για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

δοκιμάστε-σπιτικές-πίτες-για-σουβλάκ

Αν ζούσαμε υπό κανονικές συνθήκες, την Τσικνοπέμπτη θα την είχαμε οργανώσει διαφορετικά. Είτε θα είχαμε κανονίσει να βγούμε έξω με παρέα, είτε θα είχαμε καλέσει την οικογένεια και καλούς και τσικνίσουμε όλοι μαζί. Ωστόσο φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού, όλα είναι διαφορετικά.

Εμείς για τη μέρα αυτή σας προτείνουμε να φτιάξετε σπιτικές πίτες και σπιτικά σουβλάκια και να τις χαρείτε εντός του στενού κοινωνικού σας πλαισίου! Ακολουθήστε τις συμβουλές του Άκη Πετρετζίκη και καλό τσίκνισμα!

Υλικά

160 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

80 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. ζάχαρη

2 κ.γ. μαγιά ξερή

320 γρ. αλεύρι σκληρό

1 κ.γ. ανθό αλατιού

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

αλάτι-πιπέρι

Για τo σερβίρισμα:

λίγο ελαιόλαδο

φρέσκο θυμάρι

τζατζίκι ή ταραμοσαλάτα

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το θυμάρι. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο λάδι και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλάσια σε μέγεθος. Μπορεί να πάρει απο 30 λεπτά έως 1½ ώρα ανάλογα με την θερμοκρασία του σπιτιού μας.

Μόλις το ζυμάρι διπλασιαστεί, το κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια το κάθε ζυμαράκι με τον πλάστη (20 εκ. διάμετρος). Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε την κάθε πίτα για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα. Κόβουμε τις πίτες σε τέσσερα κομμάτια και σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο θυμάρι και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο αν χρειαστεί και συνοδεύουμε με τζατζίκι ή ταραμοσαλάτα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά Άρθρα
%cf%86%ce%b9%ce%bf%ce%b3%ce%ba%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b10
Φιογκάκια με σπαράγγια και μανιτάρια
%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%b1%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-to-extra-tip-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%b40
Μανιταρόπιτα Παραδοσιακή – To extra tip της ειδικού για να μειώσουμε τη θερμιδική της αξία
%cf%81%ce%bf%ce%be%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ac%cf%82-%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba0
Ροξάκια της γιαγιάς – Εύκολα, κλασικά και πεντανόστιμα!
%ce%bd%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b8%cf%8c%cf%81%ce%b9%ce%b60
Νοστιμότατες αγκινάρες με μαραθόριζα και λαχανικά!
%ce%bb%ce%b1%cf%87%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%bf%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%bd-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%b1%cf%87%ce%b10
Λαχταριστές πατάτες ογκρατέν με λαχανικά εποχής!
%ce%be%ce%b5%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%b5-goji-berries-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b8%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%bf0
Ξεχωριστές συνταγές με goji berries- Γιατί θεωρούνται σούπερ φρούτα;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του