Χριστουγεννιάτικο δέντρο με πραλίνα σοκολάτας

Σήμερα θα φτιάξουμε άλλο ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό που μπορείτε να σερβίρετε στο εορταστικό τραπέζι ή να το απολαύσετε στο πρωινό μαζί με τον καφέ σας. Βασίζεται στη γνωστή και αγαπημένη συνταγή του μπριός με πραλίνα και για να μην δυσκολευτείτε, μοιραζόμαστε μαζί σας το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα.

Yλικά:

2 φύλλα σφολιάτας

50 γρ. άλειμμα σοκολάτας (nutella, merenda)

30 γρ. αμύγδαλα θρυμματισμένα

1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση:

Κόψτε τη σφολιάτα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Απλώστε το άλειμμα σοκολάτας σε ένα φύλλο ζύμης και πασπαλίστε με τα θρυμματισμένα αμύγδαλα. Τοποθετήστε το άλλο φύλλο της σφολιάτας στην κορυφή. Κόψτε σχισμές και στις δύο πλευρές, όπου η απόσταση μεταξύ τους θα είναι ένα εκατοστό. Στριφογυρίστε κάθε λωρίδα ζύμης δύο φορές. Κόψτε ένα κομμάτι ζύμης σε σχήμα αστεριού και τοποθετήστε το στην κορυφή. Αλείψτε όλη τη ζύμη με ένα κρόκο αυγού που έχετε αναμείξει με λίγο νερό. Ψήστε για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς.

Σχετικά Άρθρα
Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά για τη νηστεία και όχι μόνο
Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά για τη νηστεία και όχι μόνο
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του