Έχουμε μπει σε mood Χριστουγέννων για τα καλά και αυτό το σαββατοκύριακο, λέμε να μπούμε και στην κουζίνα μας και να φτιάξουμε τα πρώτα μας γιορτινά γλυκά! Κι επειδή λέμε φέτος να ξεφύγουμε λίγο από τα καθιερωμένα και να δοκιμάσουμε κάτι εναλλακτικό – πέρα από τα γνωστά μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες – βρήκαμε μια συνταγή για μπισκότα που θα σας ενθουσιάσει κι εσάς.
Ο λόγος είναι απλός: αυτά είναι τα μπισκότα που προτιμούν τα Χριστούγεννα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η Κέιτ Μίντλεντον και ολόκληρη η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας. Οι pastry chef του παλατιού αποκάλυψαν τη συνταγή για τα πιο νόστιμα “Cinnamon Stars” όπως τα αποκαλούν, που είναι ουσιαστικά μπισκότα σε σχήμα αστεριών και φεγγαριών με γεύση κανέλας.
Υλικά:
360 γρ. ζάχαρη άχνη
85 γρ. ασπράδια αβγού
20 γρ. χυμό λεμονιού
300 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
115 γρ. φρούτα γλασέ
ξύσμα από μισό λεμόνι
12 γρ. κανέλα σε σκόνη
¼ κ.σ. γαρύφαλλο σε σκόνη
Εκτέλεση:
- Βγάζουμε τα φρούτα γλασέ από τη συσκευασία και τα ανακατεύουμε λίγο, ώστε να γίνουν σαν «πάστα».
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη, τα ασπράδια αβγού και τον χυμό λεμονιού μέχρι να βγει μια αφράτη μαρέγκα. Αφαιρούμε το 1/3 της μαρέγκας, καθώς θα μας χρειαστεί αργότερα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, σαν ζύμη.
- Με τα χέρια μας, δουλεούουμε τη ζύμη και τη μεταφέρουμε σε ταψί, όπου θα έχουμε απλώσει χαρτί φούρνου. Απλώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη και βάζουμε ακόμα ένα χαρτί φούρνου από πάνω. Με τον πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να φτάσει περίπου το ένα εκατοστό σε πάχος.
- Αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος από το πάνω μέρος και απλώνουμε τη μαρέγκα, που είχαμε αφήσει στην άκρη, πάνω στην ανοιχτή ζύμη.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, ώστε να σφίξει.
- Ύστερα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε τα μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε. Αν χρησιμοποιείτε φορμάκια, το παλάτι προτείνει να τα βουτάτε πρώτα σε ζεστό νερό, ώστε να βγαίνει πιο εύκολα το μπισκότο.
- Ψήνουμε τα μπισκότα σε φούρνο με αέρα για 12-15 λεπτά στους 160 βαθμούς. Στις οδηγίες του παλατιού διαβάζουμε ότι είναι καλύτερο να ψήσουμε τα μπισκότα στην κάτω σχάρα, ώστε το πάνω μέρος να παραμείνει λευκό.
- Τα μπισκότα είναι έτοιμα, εφόσον μπορούμε να ανασηκώσουμε τις άκρες τους εύκολα με ένα μαχαίρι βουτύρου. Στο κέντρο πρέπει να παραμείνουν μαλακά και «μαστιχωτά».
- Πριν τα αφαιρέσουμε από το ταψί, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά.
- Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο έως και δύο μήνες.
Διαβάστε επίσης
Συνταγή για τα πιο τέλεια μελομακάρονα από τον σεφ Αντώνη Φώσκολο
Πανετόνε: Λαχταριστή συνταγή για το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ιταλικό κέικ
Αφράτο, εύκολο και πεντανόστιμο μιλφέιγ από τον Αντώνη Φώσκολο!
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News