Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μήλου

χοιρινό-φιλέτο-με-σάλτσα-μήλου

Αν έχετε βαρεθεί τις συνηθισμένες γεύσεις στην κουζίνα, αυτή η εκδοχή του χοιρινού φιλέτου θα σας ενθουσιάσει, αφού αντικαθιστά το κρασί με χυμό μήλου. Ένα κλασικό πιάτο μόλις απέκτησε τη μοντέρνα παραλλαγή του και σας περιμένει να το δοκιμάσετε!

Υλικά

2 κ.σ. αλεύρι

450γρ. χοιρινό φιλέτο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

150ml χυμός μήλου

150ml ζωμός κοτόπουλου

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα

αλάτι – μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώστε 1 κ.σ. αλεύρι και βάλτε τη σε ένα πιάτο. Ανακατέψτε με το αλεύρι το κρέας, μέχρι να σκεπαστεί καλά και τινάξτε την περιττή ποσότητα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 130 βαθμούς.

2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Τσιγαρίστε τα κομμάτια χοιρινού για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Κρατήστε το μαγειρεμένο χοιρινό ζεστό, σκεπάστε το ελαφρώς με αλουμινόχαρτο και βάλτε το σε χαμηλή θερμοκρασία μέσα στον φούρνο.

3. Ζεστάνετε την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε με την υπόλοιπη 1 κ.σ. αλεύρι. Ανακατέψτε τον χυμό μήλου και τον ζωμό, σιγά σιγά, μέχρι να πάρει βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία, σιγοβράστε και αφήστε τη σάλτσα να μειωθεί στο μισό. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα και το φασκόμηλο και μαγειρέψτε, μέχρι η σάλτσα να πήξει και να γίνει κρεμώδης. Αλατοπιπερώστε όσο νομίζετε.

4. Βάλτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα με τους χυμούς του και μαγειρέψτε το για 1-2 λεπτά, μέχρι το χοιρινό να ζεσταθεί καλά και η σάλτσα να γίνει κολλώδης.

Από το βιβλίο «Μαγειρική για όλη την οικογένεια», εκδόσεις Πεδίο

Σχετικά Άρθρα
Λαζάνια με κιμά: Μία συνταγή του Αντώνη Φώσκολου που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!
Λαζάνια με κιμά: Μία συνταγή του Αντώνη Φώσκολου που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!
Εύκολη σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και υπέροχο άρωμα
Εύκολη σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και υπέροχο άρωμα
Βρήκαμε 3 συνταγές με τραχανά που θα σας ενθουσιάσουν!
Βρήκαμε 3 συνταγές με τραχανά που θα σας ενθουσιάσουν!
Bελουτέ πατατόσουπα με μπέικον- Ιδανική για τον χιονιά!
Bελουτέ πατατόσουπα με μπέικον- Ιδανική για τον χιονιά!
%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%cf%8c%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b10
Γεμιστές πιπεριές με κινόα- Τα απόλυτα εναλλακτικά γεμιστά!
Μελεκούνι: Πώς να φτιάξετε το παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου - Μπήκε στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Μελεκούνι: Πώς να φτιάξετε το παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου – Μπήκε στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του