Η γλυκιά αγκαλιά της σοκολάτας συναντά το φρέσκο, εσπεριδοειδές άρωμα του πορτοκαλιού, κάνοντας αυτό το γλυκό μοναδικό.
Μια απόλαυση για τις αισθήσεις, αυτή η σοκολατένια δημιουργία συνδυάζει την πλούσια, κρεμώδη υφή της σοκολάτας με το φρουτώδες άρωμα του φρέσκου πορτοκαλιού.
Η συνταγή από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή.
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
300γρ Μπισκότα ΟΡΕΟ
100γρ Βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
400γρ Κρέμα Γάλακτος
3 κουτ σούπας Κακάο
125 γρ λιωμένη Κουβερτούρα σοκολάτα
απο 2 πορτοκάλια Χυμό Πορτοκαλιού
2 κουτ σούπας Ζάχαρη
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Μπισκότα ΟΡΕΟ
Κουβερτούρα σοκολάτα
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα και λιωνουμε το βουτυρο . Τα βαζουμε σε ενα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμο.
Τοποθετούμε σε τσέρκι 20 εκατ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμο πορτοκάλι με την ζαχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζαχαρη.
Αφήνουμε στην ακρη να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μιξερ μέχρι να κάνει κορυφές.
Στην συνεχεια προσθέτουμε μέσα στην κρέμα το κακάο και την κουβερτούρα την λιωμένη . Ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το χυμο πορτοκάλι !
Ανακατεύουμε μέχρι να γινει μια ομοιόμορφη κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε να παγώσει για μερικές ώρες .
Στολίζουμε με τριμμένα μπισκότα και σοκολατα.
TERROR η μεγάλη θεατρική επιτυχία συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο…
Μία συζήτηση που ενδιαφέρει όλες τις γυναίκες: «Μύθοι και Αλήθειες για τη Σχέση του Καρκίνου…
Το κοινό αποφάσισε: Το "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" συνεχίζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων…
Η γιατρός Ματίνα Παγώνη μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην…
Μία σπουδαία παγκόσμια διάκριση, με συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, κατέκτησε η πρόεδρος και CEO του…
Μετά από δύο σεζόν στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης (2021-22 & 2022-23) και πραγματοποιώντας 22…