Εύκολη συνταγή για αφράτα χριστουγεννιάτικα δεντράκια με γεύση σοκολάτας

εύκολη-συνταγή-για-αφράτα-χριστουγεν

Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά δεν χορταίνουν μόνο το στομάχι αλλά και το μάτι μας, καθώς η πρωτότυπη διακόσμησή τους είναι το κάτι άλλο! Σήμερα μεταμορφώνουμε το αγαπημένο μας κέικ σοκολάτας σε μικρά χριστουγεννιάτικα δεντράκια! Εσείς θα τα δοκιμάσετε;

Υλικά

Για το κέικ σοκολάτας:

250 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70% (σε θερμοκρασία δωματίου)

70 γρ. αλεύρι

βούτυρο-κακάο για την προετοιμασία της φόρμας

Για το γλάσο σοκολάτας:

1/3 της κούπας φρέσκο βούτυρο

3 κούπες ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. γάλα

1 βανίλια

80 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.

Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει το κόβουμε προσεκτικά με το μαχαίρι σε τριγωνάκια για να σχηματιστούν τα δεντράκια μας.

Στη συνεχεία φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας. Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη μισή ζάχαρη μέχρι να ενωθεί. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το γάλα και δουλεύουμε μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό το μείγμα, ώστε να απλώνεται εύκολα πάνω στο γλυκό μας. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα, αναδεύοντας κυκλικά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια κι ανακατεύουμε μερικές φορές.

Στο τελευταίο στάδιο γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με το γλάσο και στολίζουμε όπως δείχνει η φωτογραφία τα κεκάκια κι από πάνω τοποθετούμε και χρωματιστή τρούφα.

Διαβάστε επίσης

Εύκολη συνταγή για τους πιο ονειρικούς και μυρωδάτους κουραμπιέδες από τον σεφ, Αντώνη Φώσκολο

Συνταγή για τα πιο τέλεια μελομακάρονα από τον σεφ Αντώνη Φώσκολο

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας – Η συνταγή που κάνει θραύση στο Μπάκιγχαμ!

Σχετικά Άρθρα
Μελεκούνι: Πώς να φτιάξετε το παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου - Μπήκε στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Μελεκούνι: Πώς να φτιάξετε το παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου – Μπήκε στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Πώς να φτιάξετε πανεύκολα ρολάκια κανέλας χωρίς ζάχαρη
Πώς να φτιάξετε πανεύκολα ρολάκια κανέλας χωρίς ζάχαρη
Γευστικότατο κοτόπουλο με noodles και σουσάμι- Δοκιμάστε το!
Γευστικότατο κοτόπουλο με noodles και σουσάμι- Δοκιμάστε το!
Απίθανο κέικ λεμόνι με καρύδα και κονιάκ
Απίθανο κέικ λεμόνι με καρύδα και κονιάκ – Ο, τι πρέπει για τον καφέ!
Συνταγές για 5 ζεστά ροφήματα - Ιδανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Συνταγές για 5 ζεστά ροφήματα – Ιδανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Χειμωνιάτικη και θρεπτική βελουτέ παντζαριού με πορτοκάλι και τζίντζερ
Χειμωνιάτικη και θρεπτική βελουτέ παντζαριού με πορτοκάλι και τζίντζερ

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του