Αλμυρό στρούντελ με τυριά και λαχανικά

αλμυρό-στρούντελ-με-τυριά-και-λαχανικ

Mας αρέσει να πειραματιζόμαστε στην κουζίνα και να φτιάχνουμε φαγητά που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα και μας δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψουμε νέες γεύσεις! Σήμερα φτιάχνουμε αλμυρό στρούντελ που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πίτα. Ιδανικό για κολατσιό στο γραφείο, αλλά και για να συνοδέψουμε το κρέας στο κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά

1 μελιτζάνα

4 πολύχρωμες πιπεριές

1 πακέτο φύλλο κρούστας

50 γρ. βούτυρο λιωμένο

50 γρ. παρμεζάνα

50 γρ. κουκουνάρια

100 γρ. γραβιέρα

βασιλικός

ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις σοτάρουμε. Σοτάρουμε τις πιπεριές και στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις καλύπτουμε με μεμβράνη για 5 λεπτά και μετά τις ξεφλουδίζουμε. Σε μια λαδόκολλα βάζουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και στο τελευταίο φύλλο ρίχνουμε την παρμεζάνα και τα μισά κουκουνάρια. Προσθέτουμε σε επίπεδα τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα υπόλοιπα κουκουνάρια, τη γραβιέρα και τον βασιλικό. Διπλώνουμε σε ρολό. Αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με γραβιέρα. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.

Σχετικά Άρθρα
Λαζάνια με κιμά: Μία συνταγή του Αντώνη Φώσκολου που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!
Λαζάνια με κιμά: Μία συνταγή του Αντώνη Φώσκολου που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!
Εύκολη σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και υπέροχο άρωμα
Εύκολη σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και υπέροχο άρωμα
Βρήκαμε 3 συνταγές με τραχανά που θα σας ενθουσιάσουν!
Βρήκαμε 3 συνταγές με τραχανά που θα σας ενθουσιάσουν!
Bελουτέ πατατόσουπα με μπέικον- Ιδανική για τον χιονιά!
Bελουτέ πατατόσουπα με μπέικον- Ιδανική για τον χιονιά!
%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%cf%8c%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b10
Γεμιστές πιπεριές με κινόα- Τα απόλυτα εναλλακτικά γεμιστά!
Μελεκούνι: Πώς να φτιάξετε το παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου - Μπήκε στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Μελεκούνι: Πώς να φτιάξετε το παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου – Μπήκε στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του