Αυτό είναι το αυθεντικό Σπετσοφάι, το Πηλιορείτικο, από τον Πέτρο Συρίγο

Είδαμε τη συνταγή στην τηλεόραση από τον εξαιρετικό Πέτρο Συρίγο και κατενθουσιάστηκαν όλοι στο σπίτι από τη νοστιμιά του. Για το λόγο αυτό, σήμερα, σας παρουσιάζουμε τη συνταγή, που σημειωτέον φτιάχνεται πανεύκολα κια γρήγορα και σας ευχόμαστε καλή απόλαυση!

Το Σπετσοφάι Πηλιορείτικο, είναι ένα παραδοσιακό, πικάντικο φαγητό που συναντάμε τόσο στην Ιταλική όσο και στην Ελληνική κουζίνα και αποτελείται κυρίως από χωριάτικα λουκάνικα με σάλτσα από πιπεριές και ντομάτα.

Στην ελληνική κουζίνα ξεχωρίζει το πηλιορείτικο σπετσοφάι, μιας και θεωρείται ένα από τα παραδοσιακά και μερακλίδικα φαγητά, με φανατικούς φίλους, οπότε αν είστε ένας από αυτούς, ακολουθείστε την παραδοσιακή συνταγή για το σπετσοφάι Πηλίου και απολαύστε…υπεύθυνα!

Τα υλικά

2 τμχ λουκάνικο χωριάτικο

2 πιπεριες κόκκινες κέρατο

2 πιπεριες πράσινες κέρατο

1 κρεμμυδι

1 σκ. σκόρδο

1 πιπεριά τσίλι

1 ποτηράκι κρασί ή μπύρα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 τμχ κον κασέ ντομάτα ή 4 φρέσκιες ντομάτες

Ρίγανη

Αλατι, πιπέρι

Η συνταγή

Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αν έχει αρκετό λίπος το τηγάνι μην προσθέσετε ελαιόλαδο.

Σοτάρετε και συγχρόνως κόβετε τις πιπεριές.

Κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια στη μέση και μετά σε ακανόνιστα κομμάτια.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι με τα λουκάνικα και μετά τις πιπεριές.

Σοτάρουμε και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και φέτα.

τηγανι με σπετσοφάι πηλιορειτικό. Έτοιμο το πηλιορείτικο σπετσοφάι, παραδοσιακό όσο δεν πάει και πικάντικο ανάλογα τις προτιμήσεις του καθενός! Μια εύκολη συνταγή για σπετσοφάι που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε μια ξαφνική επίσκεψη φίλων στο σπίτι!

Info

Θερμίδες (kcal): 427

Πρωτεΐνες (γρ): 19,1

Λιπαρά (γρ): 21,3

Κορεσμένα λιπαρά (γρ): 8,9

Υδατάνθρακες (γρ): 31,3

Φυτικές ίνες (γρ): 8,5

Σάκχαρα (γρ): 18,6

Αλάτι (γρ): 2,6

Διαβάστε επίσης

Μια ξεχωριστή στιγμή της μόδας: Έφτιαξαν φόρεμα ψεκάζοντας πάνω στο γυμνό σώμα της Μπέλα Χαντίντ

Θλίψη: Πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής, Σταμάτης Κόκοτας

Ο Άρης Σερβετάλης και η Έφη Μπίρμπα συνεχίζουν με “Το όνειρο ενός γελοίου” στο Θέατρο Κιβωτός

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του