Το καλοκαίρι έρχεται ξανά και όπως λένε οι μετεωρολόγοι το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα. Αν λοιπόν δεν μπορείτε να ξεχυθείτε σε κάποια παραλία ή πισίνα, τότε δοκιμάστε να δροσιστείτε με άλλους τρόπους.
Κάτι πρωτότυπο και έξτρα εύκολο είναι να συνδυάσετε δύο αγαπημένες γεύσεις, το καρπούζι και το προσούτο, και να φτιάξετε σουβλάκια!
Υλικά:
2 κιλά καρπούζι
250 γρ. προσούτο
κρέμα βαλσάμικο
Εκτέλεση:
Καθαρίστε το καρπούζι από τα κουκούτσια (υπάρχει εύκολος τρόπος να το κάνετε) και κόψτε το σε κυβάκια. Στη συνέχεια κόψτε το προσούτο σε φέτες. Στα ξυλάκια για το σουβλάκια (τα καλαμάκια τα γνωστά) περάστε τρεις μπουκιές καρπούζι ανάμεσα στις οποίες θα έχετε τυλίξει το προσιούτο. Πριν τα καταβροχθίσετε ραντίστε με μια γενναιόδωρη δόση βαλσάμικο.
Δροσερή σαλάτα με καρπούζι και φέτα. Plus: Γιατί σε μερικές περιοχές δεν πετούν τα σπόρια του;
Σπιτική γρανίτα καρπούζι με σοκολάτα: Το πιο δροσερό επιδόρπιο για τις μέρες του καύσωνα!
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News