Αφράτο τυρόψωμο με φέτα και κασέρι, είναι πολύ εύκολο και γίνεται στο φούρνο.
Για αυτό το τυρόψωμο δεν χρειάζεται κουζινομηχανή, ούτε πολύ ζύμωμα και πολύ χρόνο αναμονής. Είναι λαχταριστό και η καλύτερη στιγμή του, είναι λίγα λεπτά αφού βγει από το φούρνο, ζεστό, αέρινο και τυρένιο. Τη συνταγή για το τυρόψωμο βρήκαμε από την food blogger paxxi.
Συνταγή: Αφράτο τυρόψωμο με φέτα και κασέρι – Πανεύκολο και στον φούρνο
Υλικά
1 αυγό
130 ml χλιαρό νερό
130 ml χλιαρό γάλα
50 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
8 γρ ξηρή μαγιά
475 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
200 γρ φέτα θρυμματισμένη
1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
260 γρ κασέρι σε στικς
Εκτέλεση
Στο μπολ χτυπάω το αυγό και ρίχνω το νερό, το γάλα, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύω.
Συνεχίζω με τη ζάχαρη, τη ξηρή μαγιά και αφού ενώσω στο αλεύρι το αλάτι, προσθέτω 5 κουταλιές σούπας στο μείγμα.
Ενσωματώνω τη θρυμματισμένη φέτα και το υπόλοιπο αλεύρι.
Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω για 20 λεπτά.
Τη μεταφέρω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί διαμέτρου 33 εκ. και την ανοίγω σιγά-σιγά με τα χέρια (πάντα από το κέντρο προς τις άκρες).
Χαράζω με τον κόφτη της ζύμης (ή ένα κοφτερό μαχαίρι) οριζόντια και κάθετα, τη σκεπάζω και την αφήνω πάλι για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω 1 κουταλάκι γλυκού λιωμένο βούτυρο με 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο και αφού χαράξω πάλι τα κομμάτια, αλείφω με το μείγμα τη ζύμη και ανάμεσα τοποθετώ τα στικς του κασέρι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κατώτερη σχάρα, για 25 λεπτά.
Διαβάστε επίσης
Η εξομολόγηση της Νία Βαρντάλος για την υιοθεσία της κόρης της: «Μου είπαν πολλά ψέματα»
Athens Street Food Festival: Το πάρτι-θεσμός της ελληνικής γαστρονομίας ξεκινά!
Google News