Όσες από εσάς έχει τύχει να μαζέψετε άγρια χόρτα σε κάποια βουνοπλαγιά, ξέρετε τι είναι το μυρώνι. Ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδοφόρων και μπορεί να το γνωρίζετε ως τσιλιμονιδιά, αρχάτζικος (Κρήτη), σκανδίκια, μυριαλίδα (Μάνη), κτενόχορτο της Αφροδίτης ή καυκαλίθρα.
Τα άνθη του βγαίνουν την άνοιξη στην κορυφή ανθοφόρων βλαστών σε απλές ταξιανθίες και είναι μικρά με πέντε πέταλα, ενώ ο καρπός τους είναι ωοειδής, έχει μήκος από ένα έως τέσσερα εκατοστά και διατηρείται στο ψυγείο το πολύ μέχρι δυο ημέρες!
Οπότε, σήμερα προτιμήστε το στη ζεστή σουπίτσα σας και δε θα χάσετε!
Υλικά:
2 κρεμμύδια
4 φέτες μπέικον
ελαιόλαδο
500 γρ. αρακάς
700 ml. ζωμός κοτόπουλου
1/2 ματσάκι μυρώνι
2 κουταλιές sour cream
Εκτέλεση: Καθαρίστε και κόψτε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι. Αντίθετα, κόψτε σε λεπτές φέτες το μπέικον και τηγανίστε το για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και συνεχίστε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Στο ίδιο λάδι προσθέστε και τον αρακά. Ρίξτε και τον ζωμό και αφήστε να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει. Με ένα μπλέντερ χειρός ανακατέψτε μέχρι να γίνει παχύρευστη και βελουτέ η σούπα σας. Σερβίρετε στα πιάτα σας και συνοδέψτε με την sour cream!
Σούπα λαχανικών με φακές. Plus: Γιατί πρέπει να μουλιάζουμε τις φακές πριν τις βράσουμε;
Βελουτέ σούπα με μαύρα φασόλια. Plus: Γιατί δεν πρέπει ποτέ να φάτε ωμά φασόλια;
Νοστιμότατη σούπα αυγολέμονο. Plus: Πόσες μέρες μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο;
Google News