Αρχική > Featured > Συνελήφθη ουρολόγος που κακοποιούσε ανήλικα αγόρια – Υποστήριζε ότι εφάρμοζε νέα ιατρική μέθοδο

Συνελήφθη ουρολόγος που κακοποιούσε ανήλικα αγόρια – Υποστήριζε ότι εφάρμοζε νέα ιατρική μέθοδο

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη στην Αυστρία, όπου ένας γιατρός – ουρολόγος στην ειδικότητα – κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 95 αγόρια, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της πόλης Βελς.

Ο γιατρός εξηγούσε στα θύματά του, πολλά από τα οποία ήταν μικρότερα των 14 ετών, ότι εφάρμοζε μία συγκεκριμένη ιατρική μέθοδο, κάτι που του είχε επιτρέψει να συνεχίζει τη δράση του επί πολλά χρόνια χωρίς να τον καταγγέλλουν.

Τελικά, η καταγγελία ενός αγοριού ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη του γιατρού τον περασμένο Ιανουάριο. Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε χιονοστιβάδα μαρτυριών, με 95 θύματα να έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Δρούσε ανενόχλητος επί 19 χρόνια

Η δράση του γιατρού ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με την αστυνομία. Ωστόσο δεν έχουν αποκαλυφθεί το μέρος που ασκούσε ιατρική, αλλά ούτε τα στοιχεία της ταυτότητας του γιατρού προκειμένου να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια των θυμάτων. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε «μια μικρή επαρχιακή πόλη», περιορίστηκε να αναφέρει ο αυστριακός Τύπος.

Η δίκη του γιατρού αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο και κινδυνεύει να καταδικαστεί έως και σε 15 χρόνια κάθειρξη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερα από τα θύματά του εμφανίζουν χρόνια ψυχολογικό τραύμα από την κακοποίηση.