Αρχική > Επικαιρότητα > Συναγερμός στην Ξάνθη – Σε καραντίνα οι κάτοικοι της κοινότητας Εχίνου

Συναγερμός στην Ξάνθη – Σε καραντίνα οι κάτοικοι της κοινότητας Εχίνου

Σε καραντίνα τέθηκε από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στη Ξάνθη, μετά το θάνατο ενός άνδρα από κορωνοϊό, αλλά και τα 9 κρούσματα που καταγράφηκαν, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την τροφοδοσία των κατοίκων. Η καραντίνα θα ισχύσει έως τις 9 Απριλίου, οπότε το θέμα θα επανεξεταστεί.

«Σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Μύκης, από τις 18.00 το απόγευμα κηρύχθηκε σε έκτακτη κατάσταση το χωριό Εχίνος του Δήμου Μύκης της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και η ευρύτερη κοινότητα και επιβλήθηκε απαγόρευση κίνησης των κατοίκων χωρίς εξαίρεση», είπε ο υφυπουργός και συνέχισε:

«Για την τροφοδοσία τροφίμων και φαρμάκων και τη συνδρομή σε οικίες χρονίων παθόντων θα συνδράμει η διοίκηση πυροσβεστικών δυνάμεων ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ την επιτήρηση των μέτρων θα αναλάβει η ΕΛΑΣ.

Το ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα και αποστέλλεται νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Ξάνθης. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στα χωριά του δήμου Μύκης ισχύει μέχρι τις 7 Απριλίου και θα επανεκτιμηθεί», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.