Αρχική > Τι Νέα; > «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη: Σκέψεις ακόμη και για lockdown, μετά την έξαρση των κρουσμάτων

«Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη: Σκέψεις ακόμη και για lockdown, μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη συζήτησαν στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας

Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην Κεντρική Μακεδονία τα κρούσματαανέρχονται σε 602, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε 558, και στη Δυτική Μακεδονία σε 215.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται η επιβολή έκτακτων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές και κυρίως στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, , τα οποία θα ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ενδέχεται να θέσει σε ισχύ περιοριστικά μετρα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, οπότε και επιστρέφουν οι περισσότεροι από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, με στόχο να περιοριστεί η διασπορά.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να προχωρήσουν σε μέτρα που θα αφορούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ενώ σε επόμενο στάδιο και αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Τι  ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Εντολή για αυστηροποίηση όλων των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό αλλά και για ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στο πλαίσιο της εντολής του Δημάρχου για εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες.

Μετά από τις απολυμάνσεις που διενεργήθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά παίρνει σήμερα το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και το κτίριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία.