Αρχική > Celebrities > Συγκλονίζει ο Γιώργος Νταλάρας: «Δεν ήθελα να γίνω αυτό που έγινα»

Συγκλονίζει ο Γιώργος Νταλάρας: «Δεν ήθελα να γίνω αυτό που έγινα»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης έδωσε ο αγαπημένος Γιώργος Νταλάρας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου. Ο εξαιρετικά δημοφιλής καλλιτέχνης μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Κοκκινιά και για τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου του πατέρα.

Ήθελε να μπαρκάρει…

«Στην αρχή ήθελα να μπαρκάρω, να πάω στα καράβια. Έτσι, διάλεξα την τεχνική σχολή, να γίνω μηχανικός στα καράβια» αποκάλυψε. Ωστόσο η μουσική γι΄αυτόν ήταν κάτι σαν μικρόβιο… «την πρώτη μου κιθάρα την απέκτησα από τον αδελφό του πατέρα μου… και το 1963 είδα τον αδελφό μου, τον Χρήστο με μια κιθάρα και τότε ήταν που μπήκε το μικρόβιο της μουσικής μέσα μου», ενώ αναφερόμενος στον πατέρα του είπε: «Πολλά στοιχεία στη φωνή μου και στη μουσική μου πορεία, τα πήρα από τον πατέρα μου, ο οποίος ήθελε με ό,τι καταπιανόταν, να το μαθαίνει. Μου έδειξε τι πρέπει να κάνω. Να βλέπω την ποίηση μέσα στους ανθρώπους. Έτσι, έπιασα και μελέτησα τους μεγάλους του ρεμπέτικου, τις διαφορές στους στιχουργούς».

Οι επιθέσεις προς το πρόσωπό του

Αναφερόμενος στις εκάστοτε επιθέσεις που έχει δεχθεί, ο Γιώργος Νταλάρας δήλωσε πως είναι αποτέλεσμα της φήμης.

«Δεν ήθελα να γίνω αυτό που έγινα, γιατί δεν υπάρχει μέτρο. Δεν μπορώ να υποστηρίξω το μεγάλο όνομα Νταλάρα. Η φήμη δεν μου αρέσει πολύ…. Δεν κατάλαβα γιατί έλεγαν τόσο πολλά καλά για μένα αλλά ταυτόχρονα και τόσα κακά» είπε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας παράλληλα και μια αυτοκριτική ανέφερε: «Έχω κάνει λάθη πολλά.[…] Τα λάθη όμως των ανθρώπων είναι η βελτίωσή τους, είναι τα σκαλοπάτια για τη βελτίωση της ζωής τους».

Όσον αφορά ωστόσο για λάθη που έχει κάνει και έχουν στοιχίσει σε άλλους, ο Γιώργος Νταλάρας δήλωσε «θα ήθελα να μου αναφέρουν τα λάθη που έχω κάνει προς άλλους. Τα λάθη που έχω κάνει προς την κοινωνία».

Η Άννα Νταλάρα

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν για τη σύζυγό του: «Η Άννα ήταν ο πιο σημαντικός άνθρωπος της ζωής μου. Αν δεν ήταν η Άννα, μπορεί να μην έκανα ούτε τα μισά από αυτά που έχω κάνει. Με οδήγησε στην κοινωνικοποίηση. Και αυτό της το χρωστάω» δήλωσε.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μάλιστα, αποκάλυψε και τον επεισοδιακό τρόπο με τον οποίο γνωρίστηκε με την σύζυγό του, αναφέροντας πως «τη γνώρισα, διώχνοντάς την από το «Θεμέλιο», κατά τη διάρκεια μιας πρόβας».