Αρχική > Τι Νέα; > Συγκλονίζει ο Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου: «Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο- Διασωληνώνουμε νέους!»

Συγκλονίζει ο Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου: «Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο- Διασωληνώνουμε νέους!»

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νικόλαος Καπράβελος, συγκλόνισε περιγράφοντας όσα ζει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του καθημερινά μαχόμενοι των κορωνοϊό. Ενδεικτικό μάλιστα είναι ότι καθυστέρησε να βγει στη σύνδεση γιατί πέθανε άλλος ένας συμπολίτης μας.

«Πριν λίγη ώρα χάσαμε ασθενή…» είπε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Τα λόγια του μετέφερε η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου. Τα όσα είπε στην κάμερα, φανερά κουρασμένος από όσα βιώνει, συγκλονίζουν: «Οι τελευταίοι που θα πέσουμε είμαστε εμείς, γιατί είμαστε θυμωμένοι. Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο μας, καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε; Έχουμε 200 κλίνες στη διάθεση μιας νόσου, αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! 200 δίνουν μάχη ζωής».

Και συνέχισε: «Διασωληνώνουμε νέους! Αυτή την ώρα στη μονάδα μου δίνει τη μάχη για τη ζωή ένας 35χρονος. Χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, έχει βαρύτατη πνευμονία… Χθες το βράδυ μεταφέραμε ασθενή που ήταν καλύτερα για να βάλουμε έναν 54χρονο βαρύτατα διασωληνωμένο. Είμαστε πια υπό το κέντρο επιχειρήσεων, δεν είμαστε νοσοκομείο, δεν κοιμόμαστε. Χωρίς ρεπό σε πολύ δύσκολες συνθήκες». «Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε είναι η απομόνωση, τα μέτρα. Αργήσαμε να τα πάρουμε εμείς και το πληρώνουμε στη Θεσσαλονίκη».