Αρχική > Πολιτική > Συγκλονίζει η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου: «Είχα εμμονή, έκανα εξωσωματική κάθε τρεις μήνες»

Συγκλονίζει η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου: «Είχα εμμονή, έκανα εξωσωματική κάθε τρεις μήνες»

Η πρώην βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Μάρκου σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» μίλησε για τις αμέτρητες εξωσωματικές στις οποίες κατέφυγε αλλά και για την εμμονική της προσπάθεια να αποκτήσει παιδί.

«Ήμουν 22 ετών όταν κατάλαβα ότι ήταν δύσκολο να μείνω έγκυος. Έκανα εξωσωματική κάθε τρεις μήνες. Δεν θυμάμαι πόσες έχω κάνει συνολικά. Είναι ένας φαύλος κύκλος, πιστεύεις ότι θα πετύχει, πιστεύεις στον εαυτό σου, στον γιατρό σου, κι όταν δε συμβαίνει, είναι μια ματαίωση. Λες στον εαυτό σου ότι δεν πειράζει και συνεχίζεις να κάνεις εξωσωματικές μέχρι να αποκτήσεις παιδί. Είχα εμμονή να κάνω παιδί και έκανα συνέχεια εξωσωματικές. Έπεφτα σε βαθιά θλίψη όταν η απάντηση ήταν αρνητική.

«Όσες έχουμε μπει στη διαδικασία των εξωσωματικών, θα το βρούμε μπροστά μας»

Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν υπάρχει πρωτόκολλο ασθενούς. Πιστεύω ότι εγώ και άλλες γυναίκες που έχουμε μπει σε αυτή τη διαδικασία των εξωσωματικών, στην πορεία θα το βρούμε μπροστά μας. Έχουμε πάρει τόσες πολλές ορμόνες που σίγουρα τα επόμενα χρόνια κάποια αρρώστια θα μας χτυπήσει την πόρτα. Εκεί, λοιπόν, η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες χώρες, είναι πολύ μεγάλος κίνδυνος γιατί η Πολιτεία θα αναγκαστεί να ξοδέψει χρήματα για τα νοσήλειά μας όταν θα έχουμε κάτι αργότερα».

Σήμερα είναι μια ευτυχισμένη μητέρα ενός αγοριού, το οποίο υιοθέτησε τον περασμένο Μάιο. Κατά ένα μεγάλο βαθμό νιώθει ότι το όνειρό της έχει εκπληρωθεί γιατί, όπως η ίδια λέει, μητέρα δεν είναι μόνο η γυναίκα που γεννάει αλλά και αυτή που αγαπάει, αγκαλιάζει και μεγαλώνει ένα παιδί.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ