Αρχική > Celebrities > Συγκλονίζει η μάχη της Ελένης Καρακάση με την νευρική ανορεξία- «Έτρωγα και με έπιαναν σπασμοί»

Συγκλονίζει η μάχη της Ελένης Καρακάση με την νευρική ανορεξία- «Έτρωγα και με έπιαναν σπασμοί»

Η Ρίζω από τις «Άγριες Μέλισσες», η κατά κόσμον Ελένη Καρακάση έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο 7 ΜΕΡΕΣ TV όπου έκανε μία συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη που έδωσε με τη νευρική ανορεξία.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου γύρω από τα πολλά κιλά που έχασε στα 18 της χρόνια και από τα 100 κιλά έφτασε στα 49 είπε:

«Ναι, δεν πήγα απευθείας 49 κιλά. Πέρασα διάφορα στάδια. Όταν τελείωσα το σχολείο είχα φτάσει στα 100 κιλά. Ξεκίνησα μια θερμιδομετρική δίαιτα. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια είχα πάει 85 κιλά και έπειτα κοντά στα 70. Με συνεχή δίαιτα είχα φθάσει 49 κιλά. Κοίταζα τον εαυτό μου στον καθρέπτη και έβλεπα τον άνθρωπο που ήταν στα 85 ή 100 κιλά. Δε διέκρινα πού είχα φτάσει. Δεν παρατηρούσα ότι ήμουν πετσί και κόκαλο. Μου έδειχναν φωτογραφίες και μου έλεγαν «αυτή είσαι» και δεν το πίστευα. Φαντάσου ότι δεν ήταν καν στο σκαρί μου τα τόσα λίγα κιλά. Αντιλαμβάνεσαι πόσο αδύναμη φαινόμουν. Μέσα σε ένα χρόνο έχασα 36 κιλά. Τη μια χρονιά αρραβωνιαζόταν ο ξάδερφός μου και δεν έβρισκα ρούχα λόγω πάχους και την επόμενη παντρευόταν μια φίλη μου και πάλι λόγω αδυναμίας δεν έβρισκα ρούχο. Εκεί άρχισα να καταλαβαίνω ότι δεν είναι φυσιολογικό. Ψώνιζα πια από τα παιδικά. Δεν ένιωθα καλά με την υγεία μου. Δεν είχα περίοδο, έπεφταν τα μαλλιά μου, είχα τρομερές κρυάδες. Έτρωγα και με έπιαναν σπασμοί. Έμπαινα και έκανα μπάνιο με ζεστό νερό το καλοκαίρι για να έρθει η σωστή θερμοκρασία στο σώμα μου. Έπειτα, κάνοντας εξετάσεις, πήρα ορμόνες για να επανέλθει ο κύκλος μου και άρχισα να παίρνω κάποια κιλά».

Διαβάστε επίσης:

Τι είναι η νευρική ανορεξία- Πώς εκδηλώνεται

– Διάσημες που έδωσαν μάχη με τη νευρική ανορεξία