Αρχική > Celebrities > Συγκλονίζει η Εμίλια Κλαρκ από το Game of Thrones: «Ζήτησα από τους γιατρούς να με αφήσουν να πεθάνω»

Συγκλονίζει η Εμίλια Κλαρκ από το Game of Thrones: «Ζήτησα από τους γιατρούς να με αφήσουν να πεθάνω»

Τη γνωρίσαμε ως Νταϊνέρις μέσα από την τηλεοπτική σειρά που έχει κάνει πάταγο σε όλο τον κόσμο. Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως για την Εμίλια Κλαρκ είναι ότι έφτασε ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Η Βρετανίδα ηθοποιός αποκάλυψε ότι επέζησε από δύο επεισόδια εγκεφαλικής αιμορραγίας, που υπέστη τα πρώτα χρόνια της επιτυχημένης σειράς.

Το πρώτο εγκεφαλικό επεισόδιο συνέβη την 11η Φεβρουαρίου του 2011, λίγο μετά το τέλος των γυρισμάτων της πρώτης σεζόν του Game of Thrones, αφηγήθηκε η πρωταγωνίστρια στο άρθρο «Μάχη για τη Ζωή μου» που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The New Yorker. «Η διάγνωση ήταν ταχεία και δυσοίωνη: μηνιγγική αιμορραγία, ένας θανατηφόρος τύπος αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Ήμουν 24 ετών», θυμάται η Εμίλια Κλαρκ.

«Ζήτησα από τους γιατρούς να με αφήσουν να πεθάνω»

Υποβλήθηκε σε επέμβαση που απέτρεψε τα χειρότερα, όμως ξύπνησε με έντονους πόνους και με μερική απώλεια των γλωσσικών ικανοτήτων. «Δεν μπορούσα να θυμηθώ το όνομα μου. Αντ’ αυτού ακατάληπτες φράσεις έβγαιναν από το στόμα μου. Ήθελα να τελειώνω. Ζήτησα από τους γιατρούς να με αφήσουν να πεθάνω. Η δουλειά μου, το όνειρο της ζωής μου για πάντα, βασίζεται στη γλώσσα, την επικοινωνία. Χωρίς αυτά, θα ήμουν χαμένη».

Η Εμίλια Κλαρκ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ένα μήνα μετά την εισαγωγή της για να ξεκινήσει την προετοιμασία για την επιστροφή της στα πλατό του Game of Thrones. «Μετά την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων, μόλις που μπόρεσα να επιστρέψω στο ξενοδοχείο προτού καταρρεύσω από την εξάντληση. Η δεύτερη σεζόν ήταν η χειρότερη για εμένα. Για να είμαι πολύ ειλικρινής, σκεφτόμουν κάθε λεπτό ότι θα πεθάνω».

Στην πρώτη επέμβαση οι γιατροί είχαν εντοπίσει άλλο ένα μικρό ανεύρυσμα που έπρεπε να παρακολουθούν στενά. Το 2013, μόλις είχε ολοκληρώσει τις θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, η Εμίλια Κλαρκ υποβάλλεται για πολλοστή φορά σε εξετάσεις. Τότε, οι γιατροί βλέπουν ότι το ανεύρυσμα διπλασιάστηκε σε μέγεθος και πρέπει να χειρουργηθεί. Η επέμβαση δεν ήταν επιτυχημένη και χρειάστηκε εκτάκτως νέο χειρουργείο, με τρυπανισμό, για να αντιμετωπιστεί η αιμορραγία.

Η Εμίλια Κλαρκ κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της και σήμερα λέει ότι θεραπεύτηκε πέραν κάθε προσδοκίας. «Είμαι τόσο ευτυχισμένη που βρίσκομαι εδώ για να δω το τέλος της ιστορίας», αναφέρει η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς, η όγδοη και τελευταία σεζόν της οποία θα αρχίσει να προβάλλεται την 14η Απριλίου.