Αρχική > Τι Νέα; > Συγκλονίζει η ανάρτηση ενός 51χρονου άνδρα μία ημέρα πριν πεθάνει από κορωνοϊό

Συγκλονίζει η ανάρτηση ενός 51χρονου άνδρα μία ημέρα πριν πεθάνει από κορωνοϊό

Μία εξόχως συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση μια μέρα πριν πεθάνει από κορωνοϊό έγραψε ένας άνδρας από την Καλιφόρνια που παραβρέθηκε σε μια συγκέντρωση μπάρμπεκιου με φίλους. Σ΄αυτήν εκφράζει την λύπη του για το ότι παραβίασε τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης και ενθάρρυνε τον κόσμο να φορά μάσκα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τόμας Ματσίας βρέθηκε με φίλους στην λίμνη Ελσινόρ, έξω από το Λος Άντζελες τον Ιούνιο, και λίγο μετά άρχισε να μην νιώθει πολύ καλά, σύμφωνα με το CNN. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 18 Ιουνίου, έγραψε ένα μήνυμα στο Facebook δύο ημέρες αργότερα μιλώντας για την «ηλιθιότητά» του, για την οποία όπως λέει, έθεσε σε κίνδυνο τα μέλη της οικογένειάς του.

«Τα σκτ@@@@ και βγήκα πριν από μερικές εβδομάδες και κόλλησα κορωνοϊό» έγραψε ο 51χρονος Ματσίας, αναφέρει το NBC. «Λόγω της βλακείας μου, έθεσα σε κίνδυνο την υγείας της μαμάς μου και των αδερφών μου. Αυτή είναι μια πολύ οδυνηρή εμπειρία».

Στη συνέχεια, ο Ματσίας κάνει έκκληση στους φίλους του στο Facebook να λάβουν σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις των υπαλλήλων υγείας. «Δεν είναι αστείο. Αν πρόκειται να βγείτε έξω, φορέστε μάσκα και διατηρήστε τις κοινωνικές αποστάσεις. Μην είστε ηλίθιοι όπως εγώ» έγραψε. «Ας ελπίσουμε ότι με την βοήθεια του Θεού, θα μπορέσω να επιβιώσω από αυτό».

Ο Ματσίας πέθανε μία ημέρα μετά την κοινοποίηση της ανάρτησής του. Ανήκε στις ευπαθείς ομάδες, καθώς είχε διαβήτη. Ο γαμπρός του, Γκουστάβο Λόπεζ δήλωσε στο CNN πως πριν από το μπάρμπεκιου, ο Ματσίας διατηρούσε τις κοινωνικές αποστάσεις, αλλά αποφάσισε να παραβρεθεί επειδή ένιωθε απομονωμένος. «Όπου κι αν πήγαινε, έκανε αμέσως φίλους. Του έλειπαν οι φίλοι του και η οικογένειά του. Έτσι, μόλις μειώθηκαν κάποιοι περιορισμοί, ένιωσε ελεύθερος και δυστυχώς πήγε σε αυτή την συνάντηση για να είναι με τους φίλους του και ιδού του αποτέλεσμα».

Λίγο μετά την συγκέντρωση, ένας φίλος που παραβρέθηκε επίσης, είπε στον Ματσία ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Ο Λόπεζ είπε ότι ο φίλος του γνώριζε πως ήταν θετικός όταν πήγε στο μπάρμπεκιου, αλλά δεν πίστευε ότι μπορούσε να μολύνει κάποιον επειδή δεν είχε συμπτώματα.

«Νομίζω ότι ο φίλος ένιωσε τύψεις που δεν το είπε ότι είχε κορωνοϊό και μετά την συγκέντρωση, άρχισε να τους καλεί όλους και να τους συστήνει να εξεταστούν» ανέφερε ο γαμπρός του Ματσίας, ο οποίος υπολόγισε ότι περίπου 12 άτομα βρέθηκαν επίσης θετικά.