Αρχική > Featured > Συγκινητικό: Οι κάτοικοι της Ουχάν βγαίνουν τα βράδια στα μπαλκόνια και τραγουδούν

Συγκινητικό: Οι κάτοικοι της Ουχάν βγαίνουν τα βράδια στα μπαλκόνια και τραγουδούν

Βρίσκονται σε καραντίνα εδώ και αρκετές μέρες, βλέπουν φίλους και συγγενείς να μολύνονται από τον ιό, αλλά προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να κρατηθούν όρθιοι σωματικά και ψυχικά. Πρόκειται για τους κατοίκους της Ουχάν στην κεντρική Κίνα, την πόλη των 11 εκατ. κατοίκων από όπου ξεπήδησε ο φονικός κοροναϊός.

Οι κάτοικοι τραβούν ερασιτεχνικά βίντεο, όπου αποτυπώνουν την συγκλονιστική τους θέληση: Βγαίνουν στα παράθυρα και στα μπαλκόνια τους τα βράδια και τραγουδούν, τον εθνικό τους ύμνο και φωνάζουν «μείνε δυνατή Ουχάν, θα τα καταφέρουμε».

Μια πόλη-φάντασμα

Ο κοροναϊός έχει μετατρέψει την Ουχάν των 11 εκατομμυρίων ψυχών σε πόλη-φάντασμα, από τη μια μέρα στην άλλη. Ενας δάσκαλος από την Ιρλανδία, που ζει στην πόλη ανήρτησε ένα βίντεο, για να δείξει την εφιαλτική καθημερινότητα.

Για να πάει στο σούπερ μάρκετ, αναγκάζεται να φορά δύο μάσκες στο πρόσωπό του, καπέλο, μακρυμάνικα ρούχα και γάντια αλλά και… γυαλιά κολύμβησης, ώστε να μην μείνει ακάλυπτο κανένα μέρος του σώματός του. Η ερημιά που επικρατεί στην πόλη είναι ενδεικτική του πανικού που έχει καταλάβει τους κατοίκους και τις αρχές της Ουχάν.