«Ζητείται ρεσεψιονίστ κάτω των 30 ετών, ευπαρουσίαστη»: Η αγγελία που αποδεικνύει γιατί ο σεξισμός δεν θα σταματήσει ποτέ

ζητείται-ρεσεψιονίστ-κάτω-των-30-ετών

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία με αφορμή μια σεξιστική αγγελία εργασίας για θέση ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο. Το υπουργείο Εργασίας της Ιταλίας ξεκίνησε έρευνα, καθώς οι απαιτήσεις της αγγελίας είναι τουλάχιστον ντροπιαστικές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian», η αγγελία προέρχεται από εταιρεία με έδρα τη Νάπολη. Η δυσφορία που προκάλεσε στο ιταλικό υπουργείο έχει να κάνει με τις έντονες αντιδράσεις μεγάλους μέρους χρηστών των social media. Τα άτομα αυτά δικαίως θεωρούν αδιανόητοότι στο βιογραφικό τους, οι ενδιαφερόμενες θα έπρεπε εκτός από τα τυπικά προσόντα για τη θέση, να επισυνάψουν και μία ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό!

Η αγγελία ζητά, επίσης, οι υποψήφιες να είναι κάτω των 30 ετών, να μιλούν άπταιστα αγγλικά, να έχουν δικό τους αυτοκίνητο και να διαθέτουν «φωτεινό χαρακτήρα και ελκυστική εμφάνιση». Όσο για τον μισθό; Αυτός δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Δείτε την αγγελία εδώ:
Η αντίδραση των χρηστών:

Η αντίδραση των χρηστών κάτω από την αγγελία ήταν τέτοια, που ανάγκασε την εταιρεία να την αποσύρει άρον-άρον.

Η σύμβουλος εργασίας της Νάπολης, Τσιάρα Μαρσιάνι, σχολίασε: «Πρόκειται για μία αλλόκοτη αγγελία. Είναι σκανδαλώδης για πολλούς λόγους…ξεκινώντας από την αναζήτηση γυναίκας κάτω των τριάντα ετών και τον μισθό που είναι παράλογα ανεπαρκής για την δέσμευση και τις αρμοδιότητες».

Από την πλευρά της, η εταιρεία με έδρα τη Νάπολη, έσπευσε να δικαιολογηθεί λέγοντας, ότι πράγματι η απαίτηση για φωτογραφία με μαγιό ήταν απρεπής. Ωστόσο, έριξε το μπαλάκι των ευθυνών σ΄έναν «υπάλληλο χωρίς εμπειρία» που υποτίθεται πως αυτός συνέταξε την αγγελία.

Πάντως, η υπουργός Εργασίας της Iταλίας, Άντρεα Ορλάντο, ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης. Τόνισε δε, ότι «Το πρόβλημα του σεξισμού παραμένει… χρειάζεται να γίνει πολύ περισσότερη δουλειά για την ισότητα των φύλων» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν τόσα πολλά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ειδικά σε μια πόλη όπως η Νάπολη, η οποία έχει πολύ χαμηλό ποσοστό γυναικών στην απασχόληση».

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ από το 2019, λιγότερο από το 50% των Ιταλίδων που μπορούν να εργαστούν από ηλικιακής πλευράς, κατέχουν μία θέση απασχόλησης. Μάλιστα, η κατάσταση επιδεινώθηκε με την πανδημία του κορωνοϊού.

Το βρετανικό δημοσίευμα καταλήγει, ότι πολλές γυναίκες αναγκάζονται να παραιτηθούν αφού μείνουν έγκυες, καθώς δεν μπορούν να βρουν μία ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής ζωής. Υπάρχει έλλειψη οικονομικά προσιτών εγκαταστάσεων παιδικής μέριμνας όπως επίσης και άκαμπτες συνθήκες στον εργασιακό τομέα.

Διαβάστε ακόμα:

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις τρέξιμο; Ιδού τα 4 βασικά tips για να το κάνεις σωστά

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι – Ποιες περιοχές θα “χτυπήσουν”

Τι αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού σε νέες γυναίκες;

Σχετικά Άρθρα
Γυναίκες συμμετέχουν σε "μαθήματα τάφου" για να πετύχουν κάτι πολύ σημαντικό
Γυναίκες συμμετέχουν σε “μαθήματα τάφου” για να πετύχουν κάτι πολύ σημαντικό
hBillie Eilish: Η εξομολόγηση για το πώς είναι να ζεις με σύνδρομο Tourette - Διαγνώστηκε στα 11 της χρόνια
Billie Eilish: Η εξομολόγηση για το πώς είναι να ζεις με σύνδρομο Tourette – Διαγνώστηκε στα 11 της χρόνια
Λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας νύφη διαβάζει μπροστά στους καλεσμένους τα μηνύματα του άπιστου συντρόφου της
Λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας νύφη διαβάζει μπροστά στους καλεσμένους τα μηνύματα του άπιστου συντρόφου της
Νίκος Πορτοκάλογλου: "Το ότι παντρεύτηκα μικρός είναι το καλύτερο πράγμα που έκανα" - Η εξομολόγηση για τα 40 χρόνια γάμου
Νίκος Πορτοκάλογλου: “Το ότι παντρεύτηκα μικρός είναι το καλύτερο πράγμα που έκανα” – Η εξομολόγηση για τα 40 χρόνια γάμου
Αγρίνιο: Ερωτική απογοήτευση οδήγησε 19χρονη ένα βήμα πριν τον θάνατο
Αγρίνιο: Ερωτική απογοήτευση οδήγησε 19χρονη ένα βήμα πριν τον θάνατο
Το σεξιστικό σχόλιο στη Μαρία Ηλιάκη για την οδήγηση - Και τα στερότυπα καλά κρατούν, αλλά δεν γελάμε πια
Το σεξιστικό σχόλιο στη Μαρία Ηλιάκη για την οδήγηση – Και τα στερότυπα καλά κρατούν, αλλά δεν γελάμε πια

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του