Το «the Boardroom» άνοιξε τις πόρτες του στην Αθήνα – Το clubhouse καταξιωμένων γυναικών-επαγγελματιών

το-the-boardroom-άνοιξε-τις-πόρτες-του-στην-αθήν

Ο xώρος, με το σκούρο πράσινο χρώμα να κυριαρχεί και τη θέα στον Εθνικό κήπο και το Καλλιμάρμαρο, αποτελεί ένα μέρος έμπνευσης, χαλάρωσης και δικτύωσης. Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του clubhouse στο κέντρο της Αθήνας, του χώρου δηλαδή όπου θα λειτουργεί το «the Boardroom», με την ξενάγηση των πρώτων εξήντα ιδρυτικών μελών (Founding Members). Η άφιξη του Oργανισμού, που ξεκίνησε το 2021 στη Ζυρίχη, αναμένεται να ενισχύσει την ενδυνάμωση καταξιωμένων γυναικών-επαγγελματιών και υψηλόβαθμων στελεχών στην Ελλάδα.

Σήμερα το διεθνές κλαμπ αριθμεί πάνω από 200 γυναίκες-ηγέτες από 23 διαφορετικές χώρες και 58 εταιρείες. Η Ελλάδα δεύτερη στάση, μετά την Ελβετία, και πριν τη Δανία και τη Γερμανία

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που το the Boardroom άνοιξε τις πόρτες του στην Αθήνα. Στη χώρα μας υπάρχουν πολλές έμπειρες γυναίκες-στελέχη, με αξιοσημείωτη πορεία και επιτεύγματα στην επαγγελματική τους ζωή, που στερούνται όμως ευκαιριών και συγκεκριμένα ενδυνάμωσης. Δημιουργούμε μια κοινότητα με σκοπό να εξελιχθεί ο ρόλος της γυναίκας ώστε να μπορεί να διεκδικεί ίσες ευκαιρίες στα Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών, ακόμα και εν έτει 2022», αναφέρει η ιδρύτρια του the Boardroom, κυρία Ντιάνα Μαρκάκη.

Ο απώτερος στόχος

Ο κύριος στόχος του the Boardroom είναι να προετοιμάσει γυναίκες-υψηλόβαθμα στελέχη που βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις επιρροής στην Ελλάδα, ώστε να καταλάβουν θέσεις και σε Διοικητικά Συμβούλια. Ως αποτέλεσμα αυτής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι όχι μόνο η ενδυνάμωση γυναικών-επαγγελματιών, αλλά και η ενίσχυση της κουλτούρας συμπερίληψης και διαφορετικότητας. Κατ’ επέκταση, ευνοείται η στρατηγική ανάπτυξη των εταιρειών στις οποίες εργάζονται τα μέλη του the Boardroom.

Για την επίτευξη των στόχων του, υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, διεθνείς board experts από το εξωτερικό και αυθεντίες από διάφορους χώρους και τομείς, συμβάλλουν στην εκπαίδευση των μελών σε ό,τι αφορά ζητήματα ηγεσίας, εταιρικής διακυβέρνησης, οικονομική εκπαίδευση, καθώς και την καθοδήγησή τους για ανέλιξη στις υψηλότερες βαθμίδες διοίκησης.

%cf%84%ce%bf-the-boardroom-%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%be%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%cf%8c%cf%81%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bd0

Εκπαίδευση αλλά και χαλάρωση

Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι του κλαμπ εξυπηρετούν ακριβώς αυτό το σκοπό. Το clubhouse που αποτελεί την καρδιά του the Boardroom και που βρίσκεται έναντι του Παναθηναϊκού Σταδίου, εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση ή ακόμα και τη χαλάρωση. Οι εγκαταστάσεις του με τα παλιά έπιπλα που θυμίζουν παλιά Αθήνα, περιλαμβάνουν χώρο για τα σεμινάρια και τις εκπαιδεύσεις σε ροτόντες, coffee station και μπαρ για αλληλεπίδραση, χαλάρωση και δικτύωση, αλλά και χώρο με βιβλιοθήκες και καναπέδες για εργασία, συγκέντρωση κι ανάγνωση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το the Boardroom στην Αθήνα, όπως και σε κάθε χώρα δραστηριοποίησής του, γίνεται μέρος του σκοπού, της εκμάθησης και της συνολικής εμπειρίας που προωθεί, ως μια κυψέλη για τις γυναίκες επαγγελματίες της πόλης, ενώ τα μέλη του ενσωματώνονται σε ένα διεθνές δίκτυο υψηλόβαθμων στελεχών σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται το the Boardroom.

%cf%84%ce%bf-the-boardroom-%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%be%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%cf%8c%cf%81%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bd2

Πώς θα γίνεις μέλος

Το the Boardroom δέχεται μέλη μόνο κατόπιν πρόσκλησης ή υποψηφιότητας, οι οποίες εξετάζονται προσεκτικά από ανεξάρτητο Admissions Committee, το οποίο ελέγχει ότι πληρούνται τα κριτήρια επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και ποικιλομορφίας δεξιοτήτων, τεχνογνωσίας και κλαδικής εξειδίκευσης των μελών.

Η προσπάθειά του στηρίζεται ενεργά στη χώρα μας από τη Eurobank, τη Deloitte, την Olympia Group, την Coca-Cola HBC, τον OTE, τη LATSCO και τη Stanton Chase, καθώς και άλλες μεγάλες εταιρείες.

Διαβάστε επίσης

Λιποθύμησε στη Βουλή η Νόνη Δούνια – Τη μετέφεραν στο ιατρείο

Δίκη Φιλιππίδη: «Απολύθηκα επειδή θα κατέθετα υπέρ του» – Ξέσπασε σε λυγμούς δημοσιογράφος και φίλη του ηθοποιού

Άγιος Παΐσιος: Εικόνες μέσα από το σπίτι που μεγάλωσε στην Κόνιτσα!

Σχετικά Άρθρα
Είσαι single αυτά τα Χριστούγεννα; 10 λόγοι για να μη σε πάρει από κάτω
Είσαι single αυτά τα Χριστούγεννα; 10 λόγοι για να μη σε πάρει από κάτω
Gaslighting: Η ταινία μικρού μήκους που "ξεγυμνώνει" τον χειριστικό σύντροφο και πρέπει να δεις
Gaslighting: Η ταινία μικρού μήκους που “ξεγυμνώνει” τον χειριστικό σύντροφο και πρέπει να δεις
Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας της Έμμας στη λήπτρια της καρδιάς της: "Να τη χρησιμοποιεί μόνο για να κάνει καλό"
Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας της Έμμας στη λήπτρια της καρδιάς της: “Να τη χρησιμοποιείς μόνο για να κάνει καλό”
Η εξομολόγηση της Ελένης Ράντου για την εμμηνόπαυση θα κάνει πολλές γυναίκες να ταυτιστούν μαζί της!
Η εξομολόγηση της Ελένης Ράντου για την εμμηνόπαυση θα κάνει πολλές γυναίκες να ταυτιστούν μαζί της!
Χειλά-Φαμέλη και Ζαχρά: Δύο γυναίκες, δύο γλώσσες, ένα δυνατό μήνυμα.... "Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο"
Χειλά-Φαμέλη και Ζαχρά: Δύο γυναίκες, δύο γλώσσες, ένα δυνατό μήνυμα…. “Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο”
Συγκλονίζει η Ελεονώρα Μελέτη: "Εκλιπαρούσα να μου διαγνώσει κατάθλιψη ο ψυχολόγος"
Συγκλονίζει η Ελεονώρα Μελέτη: “Εκλιπαρούσα να μου διαγνώσει κατάθλιψη ο ψυχολόγος”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του