Σχέσεις εξάρτησης: Πονάνε σαν δηλητήριο, τις αναζητούμε σαν φάρμακο- Ποιος ο ρόλος του ζωδίου μας σ΄αυτές;

σχέσεις-εξάρτησης-πονάνε-σαν-δηλητήρ

“Μα όταν λέω πως μαζί σου θα ξεκόψω

γίνεσαι φλόγα που με καίει και γυρίζω

σαν το τσιγάρο που όλο λέω “θα το κόψω”

κι όμως με πάθος πιο πολύ ξανακαπνίζω”

Αυτό θα πει ερωτική σχέση εξάρτησης… Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε βρεθεί σε μια τέτοια σχέση, που ενώ ξέρουμε ό,τι μας κάνει περισσότερο κακό από ό,τι καλό δεν μπορούμε να την τερματίσουμε, δεν μπορούμε να φύγουμε μακριά της. Ενώ μας πονάει όπως το δηλητήριο, την αναζητούμε όπως το φάρμακο..

Έχεις αναρωτηθεί λοιπόν, ποιος είναι ο λόγος που το όμορφο παιχνίδι του έρωτα παίρνει μία τέτοια μορφή, ποιος είναι ο λόγος που μπορεί να σε κάνει να κολλάς με σχέσεις εξάρτησης, που τελικά σε φθείρουν αλλά και πώς μπορείς να αποφύγεις τέτοιου είδους δεσμεύσεις, που στην ουσία μόνο κακό σου κάνουν;

Ο astrologos.gr σου δίνει την απάντηση!

Διάβασε το ζώδιό σου (ή του ατόμου που σε ενδιαφέρει) και μάθε όλη την αλήθεια!

Κριός

Όσο ατρόμητος και να είναι ένας Κριός, στην ουσία, ακόμα και αν δεν το παραδέχεται, θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και τον πιάνει πανικός όταν ξεκινά το δέσιμο σε μία σχέση. Τις περισσότερες φορές θα το βάλει στα πόδια ή θα προκαλέσει κάποιον γερό καβγά, για να απομακρυνθεί, στην συνέχεια όμως, όταν δει πως το ταίρι του περνάει καλά και μόνο του, εκεί τον πιάνει ο εγωισμός και το διεκδικεί και πάλι από την αρχή. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ραγίσει το γυαλί, με αποτέλεσμα, έστω και αν ξανακολλήσει, να αφήσει για πάντα τα σημάδια του. Ο Κριός λοιπόν, με την παρορμητικότητα, την επιπολαιότητα, αλλά και τον εγωισμό που τον διακρίνει, όταν ερωτεύεται κάνει τα λάθη του, φθείρει τη σχέση του, δεν παραδέχεται εύκολα τα συναισθήματά του και μένει κολλημένος σε μία σχέση εξάρτησης, από την οποία δύσκολα μπορεί να απεγκλωβιστεί. Ποιος είναι ο τρόπος λοιπόν για να κάνει ένα βήμα παρακάτω και να αποφύγει τις αισθηματικές εξαρτήσεις; Μα φυσικά να αναγνωρίσει τα συναισθήματά του και να αφήσει τους εγωισμούς του στην άκρη.

Ταύρος

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ταύρος είναι λογικός, πρακτικός, λιγάκι καχύποπτος και αρκετά σταθερός… και όμως, ακόμα και ένας Ταύρος, είναι πρώτος στη λίστα των «εξαρτημένων σχέσεων», πολύ απλά γιατί δεν μπορεί εύκολα να γυρίσει σελίδα… Αν ο φτερωτός έρωτας, τον χτυπήσει με τα βέλη του και ο Ταύρος, αφεθεί με όλο τον αισθησιασμό του στο ερωτικό παιχνίδι, είναι δύσκολο στην πορεία να ξεκολλήσει. Το πείσμα του, είναι η βασική αιτία, που μπορεί να παραμένει σε μία σχέση, η οποία στην ουσία δεν τον καλύπτει ή και τον φθείρει. Ευελπιστεί μέσα του ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, ότι κάτι μπορεί να διορθωθεί και φυσικά, εξαντλεί όλα τα περιθώρια. Αν στη σχέση αυτή παραμένει ιδιαίτερα έντονο το σεξ, τότε είναι που το Ταυράκι, δεν μπορεί να ξεκολλήσει καθόλου! Για να μπορέσει να απεμπλακεί λοιπόν από μία τέτοιου είδους σχέση, θα πρέπει να σκεφτεί ότι ο χρόνος είναι χρήμα και ότι δεν πρέπει να τον χαλάμε άσκοπα, με σχέσεις που δεν έχουν μέλλον…

Δίδυμοι

Μπορεί να είναι ευχάριστος, επικοινωνιακός, φλερτατζής και στα αισθηματικά του να αντιμετωπίζει πιο ανάλαφρα τις καταστάσεις, αλλά τυχαίνει και σε έναν Δίδυμο να εμπλακεί σε μία σχέση εξάρτησης, από την οποία δύσκολα μπορεί να ξεφύγει. Κάτι τέτοιο θα του συμβεί, αν το άτομο που έχει ερωτευτεί είναι ιδιαίτερα έξυπνο και έχει τον τρόπο να «παίζει» με το μυαλό του! Τα παιχνίδια του μυαλού κάνουν τον Δίδυμο να κολλά σαν μαγνήτης… ενώ οι δύσκολες περιπτώσεις στον έρωτα, του φαίνονται μία μεγάλη πρόκληση. Ωστόσο ένας Δίδυμος έχει το «αβαντάζ» ότι μπορεί εύκολα να του φύγει το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός, επομένως, όταν βρει κάτι καινούριο, τότε εύκολα μπορεί να ξεκολλήσει από μία τέτοια ιστορία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λίγο αργότερα δεν θα επιθυμεί και μία επανασύνδεση!

Καρκίνος

Ένας Καρκίνος, αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία τα ζητήματα καρδιάς και στον έρωτα λειτουργεί με υπερβολή… γιατί ζει στο έπακρο την κάθε στιγμή και δίνεται ολοκληρωτικά. Δεν ξεχνά εύκολα και φυσικά δεν μπορεί να γυρίσει σελίδα, ακόμα και όταν μία σχέση, έχει καταλήξει να τον φθείρει και να μην τον οδηγεί πουθενά. Η ανασφάλεια, ο φόβος της μοναξιάς, αλλά και οι αναμνήσεις, είναι η πιο συχνή αιτία που εγκλωβίζει τον Καρκίνο στην ψυχοφθόρα εξαρτημένη σχέση. Ο τρόπος για να ξεφύγει από μία τέτοια ιστορία είναι μόνο όταν οι δυσάρεστες αναμνήσεις, έχουν αρχίσει να είναι πολύ περισσότερες από τις ευχάριστες και φυσικά όταν κατανοήσει ότι με τη σχέση αυτή δεν μπορεί να κάνει οικογένεια…

Λέων

Ένα Λιοντάρι δίνεται με πάθος στον έρωτα και μπορεί να γίνει χαλί για να τον πατήσεις, αρκεί να έχεις κάνει την καρδιά του να χτυπά στον τρελό ρυθμό του έρωτα… Φυσικά και Λέων μπλέκεται και αυτός με την σειρά του σε εξαρτημένες σχέσεις και η πιο συχνή αιτία είναι ο εγωισμός του, που τον κάνει να δένεται με ανθρώπους, που στην ουσία τον φθείρουν ή τον καταβάλουν! Πιστεύει ότι έχει την δύναμη, αλλά και τα προσόντα, να αλλάξει τον άνθρωπο που έχει δίπλα του… τον πιάνει η ζήλια του και μόνο στη σκέψη ότι μετά από έναν χωρισμό, το ταίρι του μπορεί να κάνει μία άλλη σχέση και να είναι όλα καλύτερα στη ζωή του. Έτσι λοιπόν, επιμένει να αλλάξει τις καταστάσεις γύρω του, μέχρι να φτάσει στο σημείο που θα βαρεθεί, θα κουραστεί και θα χάσει κάτι από την λάμψη του! Τότε είναι που αρχίζει να αναζητά και πάλι την επιβεβαίωση από έναν νέο έρωτα και λέει το οριστικό αντίο από την παλιά του σχέση.

Παρθένος

Ένας Παρθένος δεν τα πάει καλά με τις σχέσεις εξάρτησης και προσπαθεί ακόμα και στον έρωτα να βάζει πρώτα την λογική του και μετά την καρδιά του. Όπως όλοι οι άνθρωποι όμως, έτσι και ο Παρθένος έχει και αυτός τις αδυναμίες του, γι’ αυτό και μπορεί να του συμβεί να μπλεχτεί σε μία σχέση, που οδηγείται σε αδιέξοδο, από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει. Μπορεί να εγκλωβιστεί σε μία σχέση εξάρτησης, επειδή επί της ουσίας λυπάται το άτομο που έχει δίπλα του, δεν θέλει να το πληγώσει, νιώθει υποχρεωμένο σε αυτό ή πολύ απλά μπορεί να τον συνδέουν κάποια πράγματα, που για αυτόν δεν είναι αμελητέα… Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν ο Παρθένος, αισθάνεται εξαρτημένος από αυτή τη σχέση και παίρνει την απόφαση του χωρισμού, μονάχα αν είναι επιθυμία και του συντρόφου του.

Διαβασε τα υπόλοιπα ζώδια στο astrologos.gr εδω

Σχετικά Άρθρα
Gaslighting: Η ταινία μικρού μήκους που "ξεγυμνώνει" τον χειριστικό σύντροφο και πρέπει να δεις
Gaslighting: Η ταινία μικρού μήκους που “ξεγυμνώνει” τον χειριστικό σύντροφο και πρέπει να δεις
Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας της Έμμας στη λήπτρια της καρδιάς της: "Να τη χρησιμοποιεί μόνο για να κάνει καλό"
Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας της Έμμας στη λήπτρια της καρδιάς της: “Να τη χρησιμοποιείς μόνο για να κάνει καλό”
Η εξομολόγηση της Ελένης Ράντου για την εμμηνόπαυση θα κάνει πολλές γυναίκες να ταυτιστούν μαζί της!
Η εξομολόγηση της Ελένης Ράντου για την εμμηνόπαυση θα κάνει πολλές γυναίκες να ταυτιστούν μαζί της!
Χειλά-Φαμέλη και Ζαχρά: Δύο γυναίκες, δύο γλώσσες, ένα δυνατό μήνυμα.... "Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο"
Χειλά-Φαμέλη και Ζαχρά: Δύο γυναίκες, δύο γλώσσες, ένα δυνατό μήνυμα…. “Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο”
"Μου τη δίνουν τα Χριστούγεννα": Αυτά είναι τα τρία ζώδια που δεν αντέχουν το γιορτινό κλίμα!
“Μου τη δίνουν τα Χριστούγεννα”: Αυτά είναι τα τρία ζώδια που δεν αντέχουν τις γιορτές!
Συγκλονίζει η Ελεονώρα Μελέτη: "Εκλιπαρούσα να μου διαγνώσει κατάθλιψη ο ψυχολόγος"
Συγκλονίζει η Ελεονώρα Μελέτη: “Εκλιπαρούσα να μου διαγνώσει κατάθλιψη ο ψυχολόγος”

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του