Τι είναι το “διαζύγιο ύπνου” και πώς μπορεί να ωφελήσει τον γάμο

Ναι, η λέξη “διαζύγιο” ακούγεται κάπως. Ακόμη και όταν συνοδεύεται με το… “ύπνου”. Ωστόσο, η νέα τάση στα ζευγάρια, παντρεμένα και μη, είναι το “διαζύγιο ύπνου” και σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να ωφελήσει τη σχέσης σας.

Τι είναι το “διαζύγιο ύπνου”

Είναι αυτό που καταλαβαίνετε. Όταν δηλαδή τα ζευγάρια κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια ή δωμάτια. Η αλήθεια είναι για όλους μας ο ύπνος είναι πολυτέλεια και θέλουμε να είναι όσο πιο ποιοτικός γίνεται. Ειδικά, τα βράδια εκείνα που νιώθεις τρομερή εξάντληση μετά από μια κουραστική και το μόνο που θέλεις, είναι να κοιμηθείς.

Τι γίνεται, όμως, όταν σε αυτή την περίπτωση ο σύντροφός σου ροχαλίζει; Ή στριφογυρίζει στο κρεβάτι κι έχει ανήσυχο ύπνο; Μένεις ξάγρυπνη, όσα προβατάκια και αν μετρήσεις, με αποτέλεσμα την επόμενη σήμερα να είσαι “κομμάτια”.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα, λοιπόν, που έχει οδηγήσει πολλά ζευγάρια στην απόφαση να χωρίσουν τα τσανάκια τους στον ύπνο. Οι παλιότεροι έλεγαν πως το ζευγάρι δεν πρέπει ποτέ να κοιμάται χωριστά. Ακόμα και αν προηγουμένως έχεις καβγαδίσει, δεν πρέπει να φύγει ο ένας από ο κρεβάτι γιατί αυτό κάνει κακό στη σχέση.

Ωστόσο, οι νέες θεωρίες υποστηρίζουν πως το “διαζύγιο ύπνου” δεν κάνει κακό στη σχέση, αντίθετα μπορεί να την ωφελήσει. Αρκεί, βέβαια αυτό να γίνεται καθαρά λόγω ύπνου και όχι προβλημάτων στη σχέση (έχετε απομακρυνθεί, έχετε προηγουμένως καβγαδίσει και φεύγετε τιμωρητικά από το κρεβάτι) γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό Laura J. Brito, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μεγαλώσει η απόσταση μεταξύ σας και να δημιουργηθούν σοβαρά και άλυτα προβλήματα στη σχέση σας.

Τα οφέλη όταν παίρνεις “διαζύγιο ύπνου”

«Το διαζύγιο από τον ύπνο μπορεί πράγματι να έχει θετικό αντίκτυπο σε μια σχέση εάν το ζευγάρι συζητήσει τις λεπτομέρειες για το πώς μπορεί να βοηθήσει, πόσο καιρό σκοπεύουν να διατηρήσουν αυτή τη ρύθμιση και εναλλακτικούς τρόπους δημιουργίας σύνδεσης και οικειότητας εκτός του να μοιράζονται ένα κρεβάτι», εξηγεί η Laura J. Brito. Ποια είναι τα οφέλη;

Το μεγαλύτερο είναι ότι θα σου επιτρέψει να έχεις έναν ποιοτικό ύπνο, που θα βελτιώσει την ψυχική και σωματική σου υγεία. Επίσης, – όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται – θα σε φέρει πιο κοντά με τον σύντροφό σου.

«Ο κακής ποιότητας ύπνος συνδέεται με περισσότερη απογοήτευση και ευερεθιστότητα, λιγότερη υπομονή, χαμηλότερη προσοχή, περισσότερη επιθετικότητα – γνωστή και ως η τέλεια συνταγή για σύγκρουση», λέει η Brito, τονίζοντας πως με το “διαζύγιο ύπνου”, όλα αυτά θα αποφευχθούν κι έτσι θα προστατεύσετε τη σχέση σας.

Τι πρέπει να προσέξετε: Σύμφωνα με την ειδικό, το “διαζύγιο ύπνου” είναι για κάποιες ημέρες μέσα στην εβδομάδα ή τον μήνα και όχι κάθε μέρα. Γιατί αυτό θα γίνει συνήθεια και μετά θα έρθουν άλλα προβλήματα στη σχέση σας, όπως το να απομακρυνθείτε, που δεν το θέλετε.

Πηγή: bustle.com

Διαβάστε επίσης

Η φωτογραφία της γερασμένης Κέιτ Μος που έγινε viral – Δεν θυμίζει σε τίποτα το supermodel του παρελθόντος

Συγκλονιστική εικόνα: Πεζοναύτης ξαπλώνει στις λάσπες για να περάσει πάνω του μία ηλικιωμένη στην Καρδίτσα

Butterfly Bob: Το καρέ της Zendaya είναι η πιο κομψή τάση το φετινό φθινόπωρο

Σχετικά Άρθρα
Tι είναι το «τριπλό τάλακ» με το οποίο η πριγκίπισσα του Ντουμπάι χώρισε τον σύζυγό της
Tι είναι το «τριπλό τάλακ» με το οποίο η πριγκίπισσα του Ντουμπάι χώρισε τον σύζυγό της
Staycation: Τι είναι το delulu mode διακοπών που... μάλλον ήρθε για να μείνει
Staycation: Τι είναι το delulu mode διακοπών που… μάλλον ήρθε για να μείνει
t%ce%bf-658-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b5%ce%af-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%8c%cf%81%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bd0
Tο 65,8% των Ελλήνων συμφωνεί με τον όρο «γυναικοκτονία»
%cf%84%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7-10-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%b5%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd0
Τετάρτη 10 Ιουλίου: Πώς θα σε επηρεάσουν σήμερα τα άστρα;
%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b2%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%ae-%ce%b9%cf%83%ce%bf%cf%81%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%af0
Σε ποιες χώρες θα βρείτε υγιή ισορροπία ανάμεσα σε προσωπική και επαγγελματική ζωή
4-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%870
4 σημάδια ότι είσαι εξαρτημένη από τη σχέση σου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του