Τα σκίτσα αυτής της illustrator έγιναν viral – Σχολιάζουν τη θέση της σύγχρονης γυναίκας στην κοινωνία

Στο προφίλ «Lainey Draws» στο Instagram θα συναντήσετε μια illustrator από την Ουγγαρία, η οποία με τα σκίτσα της σχολιάζει τη θέση της σύγχρονης γυναίκας στην κοινωνία. Διαφορές από το παρελθόν, από την εποχή της μητέρας της, κοινωνικές ανισότητες, ταμπού, αλλά και πλαστές επιθυμίες που καθορίζουν και εντέλει περιορίζουν τη ζωή.

Στόχος της illustrator είναι με τα έργα της να αφυπνίσει την κοινωνία σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η θέση της γυναίκας σε αυτόν τον κόσμο, να καταρρίψει ανισότητες και να προβάλλει τη δυνατότητα κάθε γυναίκας να επιλέξει μόνη της τον τρόπο με τον οποίο θέλει να ζήσει τη ζωή της.

Κάθε σκίτσο συνοδεύεται και από ένα post όπου γράφει τα συναισθήματά της. «Είναι απίστευτα δύσκολο να διαχειριστεί μια γυναίκα τις απαιτήσεις που έχει η κοινωνία από εκείνη. Πρέπει να έχουμε το τέλειο σώμα, να είμαστε μητέρες αλλά ταυτόχρονα φιλόδοξες στην εργασία μας, ισχυρές αλλά και ευαίσθητες, να είμαστε φρέσκιες και νέες αλλά να δεχόμαστε παράλληλα τον χρόνο που περνάει, να φαινόμαστε άψογες, αλλά να μην το παρακάνουμε με τις πλαστικές. Θα μπορούσα να πω κι άλλα, αλλά πραγματικά έχει κουράσει όλο αυτό» σημειώνει η 31χρονη στο Bored Panda.

Ας δούμε μερικά σκίτσα της μαζί με τα post της
Οι γενιές αλλάζουν, ας σεβαστούμε τους νέους ανθρώπους

Οι επιλογές της ζωής δεν κυμαίνονται από λάθος σε σωστό με βάση τις κοινωνικές προσδοκίες. Τα τελευταία 30 περίπου χρόνια στον κόσμο ήρθαν τα πάνω κάτω – το Διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι εφαρμογές γνωριμιών, η απομακρυσμένη εργασία, τα φτηνά αεροπορικά ταξίδια, η ΕΕ, η παγκοσμιοποίηση και το σπάσιμο της γυάλινης οροφής μεγάλωσαν γενιές γυναικών των οποίων η προτεραιότητα δεν είναι γάμος ή τα παιδιά. Ανεξάρτητα από το πώς αποφασίζετε να ζήσετε τη ζωή σας ή ανεξάρτητα από το τι αποφασίζει η ζωή για εσάς, δώστε σε όλους τους άλλους σεβασμό και συμπόνια, γιατί όλοι κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Μάθε να μην κρύβεσαι

Δεν υπάρχουν κλισέ στο πώς πρέπει να φαίνεται ένα πρόσωπο όταν δεν είναι οk.  Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για την ψυχική υγεία. Είναι δύσκολο γιατί κανείς δεν μπορεί να δει αν κάτι πάει λάθος ή να το πάρει σοβαρά, καθώς οι περισσότεροι προσπαθούν να κρύψουν το εσωτερικό φορτίο τους και να είναι λειτουργικοί. Προσέξτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ελέγξτε τα εάν ενεργούν διαφορετικά, αν σας καλούν πίσω, αν ακυρώνουν τα σχέδιά τους, αφουγκραστείτε, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα κολλήσουν τους δαίμονές τους στο μέτωπό τους για να τους δουν όλοι οι άλλοι.

Αυτό η χρονιά είναι σκληρή για όλους, ακόμη και για εκείνους τους τυχερούς που δεν είχαν ποτέ εσωτερικές διακυμάνσεις. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν πώς να μιλήσουν για τους εσωτερικούς δαίμονες. Είμαι έτοιμη να προσποιηθώ ότι είμαι καλά, γιατί δεν είμαι. Δεν είμαι πραγματικά. Αλλά το σόου πρέπει να συνεχιστεί και δεν με νοιάζει για την κρίση κανενός, είμαι εδώ για να μιλήσω.

Νούμερα που δεν καθορίζουν τη ζωή

Όταν ποσοτικοποιούμε τα «λάθος» και τα «σωστά» στη ζωή μας, καταφεύγουμε σε μια επικίνδυνη μέθοδο νομιμοποίησης μιας φερόμενης κανονικότητας, που δεν μπορεί να τηρηθεί απ’ όλους. Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει «κανονικό», όλα είναι συμφραζόμενα. Οι αριθμοί είναι ισχυροί και επικίνδυνοι, μπερδεύουν το μυαλό μας επειδή όλοι μας μπορεί να είμαστε τόσο διαφορετικοί. Για κάποιον κάτι είναι στο 0 και για ένα άλλον είναι στο 100. Για ένα είναι 50 και για ένα είναι 120. Αξίζει να κριθεί κανείς για κάποιο από αυτά; Όχι. Είναι άραγε εντάξει για τους ανθρώπους να μαθαίνουν να κρίνουν τον εαυτό τους ή και να τον κατακρίνουν; ΟΧΙ. Ποτέ.

Η αλήθεια μακριά από τις διαφημίσεις

Μπορούμε να πούμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σταματήσουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της περιόδου μας είναι να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει; Εκατοντάδες εκατομμύρια από εμάς αιμορραγούν κάθε λίγες εβδομάδες και ειδικά για κάποια σαν κι εμένα που υποφέρει από βασανιστικές κράμπες και περνά μέρες κλαίγοντας σε εμβρυϊκή θέση, καταπίνοντας κατά δεκάδες τα παυσίπονα, δεν είναι και πολύ εμπνευσμένο να βλέπει γυναίκες σε διαφημίσεις να χοροπηδούν μέσα στα λευκά τους ρούχα. Οι διαρροές είναι συνήθως η μικρότερη ανησυχία μου. Είναι ένα κομμάτι της ζωής και όχι ντροπιαστικό, μπορούμε να το συζητήσουμε, μπορούμε να μιλήσουμε για τα συμπτώματα χωρίς να τα καταπιεστούμε και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε τη μάρκα ταμπόν / σερβιέτας χωρίς η όποια διαφήμιση να μας κάνει να νιώθουμε ανεπαρκείς.

Τα πραγματικά σπουδαία πράγματα στη ζωή είναι τα πραγματικά απλά

Μου πήρε λίγο χρόνο για να μάθω ότι οι άνθρωποι που περιμένουν την ευτυχία από τα υλικά αγαθά προφανώς δεν γνωρίζουν ότι αυτά ανά πάσα στιγμή μπορούν να χαθούν. Τα όμορφα πράγματα και οι εμπειρίες είναι τόσο εύκολο να τα συνηθίσετε, αλλά το πρόβλημα με αυτές είναι ότι δεν είναι ποτέ αρκετά, υπάρχουν πάντα όλο και μεγαλύτερα και νεότερα και πιο φανταχτερά και υπάρχουν πάντα άνθρωποι που το κάνουν καλύτερα από εσάς. Εάν βασίσετε την αξία σας στην ύλη, θα καταλήξετε να σας “ρουφήξει” στο τέλος. Η «τέλεια» ζωή που πουλάμε στα κοινωνικά δίκτυα είναι συνήθως θλιβερή, γεμάτη άρνηση, περισπασμούς και άλυτα τραύματα. Εκτιμήστε τα ωραία πράγματα, τα οποία στην τελική είναι τα απλά πράγματα.

Σχετικά Άρθρα
Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Μέχρι και ντοκιμαντέρ αναλύει τον φημολογούμενο χωρισμό τους
Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Μέχρι και ντοκιμαντέρ αναλύει τον χωρισμό τους
Six Breaths per Minute: Είναι το σώμα μας πάντα ένας ασφαλής χώρος για να εκφραστούμε ελεύθερα;
Six Breaths per Minute: Είναι το σώμα μας πάντα ένας ασφαλής χώρος για να εκφραστούμε ελεύθερα;
On/off σχέσεις: Όταν πρόκειται για ανακύκλωση ας περιοριστούμε στην οικολογική
On/off σχέσεις: Όταν πρόκειται για ανακύκλωση ας περιοριστούμε στην οικολογική
Τι είναι ο «Kανόνας του Ted Bundy» και γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τις γυναίκες
Τι είναι ο «Kανόνας του Ted Bundy» και γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τις γυναίκες
Η Εποχή της Μεγάλης Εξουθένωσης: Πώς η εργασία μας ρουφά ενέργεια ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο μας
Η «Εποχή της Μεγάλης Εξουθένωσης»: Πώς η εργασία μάς «ρουφά» ενέργεια ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο μας
Έρχεται το τέλος της υπερπροβολής των σχέσεων στα social media;
Έρχεται το τέλος της υπερπροβολής των σχέσεων στα social media;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του