Σύνδρομο της μεγαλύτερης κόρης: 8 σημάδια που το αποδεικνύουν και πώς θα το προλάβεις

Το Διαδίκτυο βοά τον τελευταίο καιρό, καθώς οι «μεγαλύτερες κόρες», η μεγαλύτερη κόρη των οικογενιών, αποδεικνύεται ότι έχουν πολλά κοινά μεταξύ του.

Η θεραπεύτρια γάμου Kati Morton κατέγραψε τα 8 σημάδια του «συνδρόμου της μεγαλύτερης κόρης» σε ένα βίντεο στο TikTok, που συγκέντρωσε 6 εκατομμύρια προβολές. Πρόσφατα παρουσιάστηκε σε ένα άρθρο των New York Times με τίτλο «Γιατί η μεγάλη σου αδερφή σε αγανακτεί».

@katimorton

The 8 signs you have eldest daughter syndrome… #eldestdaughter #siblings #siblingcheck

♬ original sound – Kati Morton, LMFT

Σύμφωνα με τη Morton, τα οκτώ σημάδια ότι έχετε «σύνδρομο της μεγαλύτερης κόρης» είναι τα εξής:

  1. Έχετε έντονο το αίσθημα ευθύνης
  2. Καταφέρνετε πάντα να ολοκληρώνετε με υπευθυνότητα οτιδήποτε καταπιάνεστε και παίρνετε πάντα άριστα
  3. Είστε αχνώδης
  4. Παλεύετε να κρατάτε τους πάντες ικανοποιημένους, υιοθετώντας συμπεριφορές people-pleasing
  5. Δυσκολεύεστε να θέσετε και να διατηρήσετε όρια
  6. Αγανακτείτε με τα αδέρφια και την οικογένειά σας
  7. Παλεύετε με αισθήματα ενοχής
  8. Δυσκολεύεστε στις ενήλικες σχέσεις σας

Προειδοποιώντας ότι το «σύνδρομο της μεγαλύτερης κόρης» δεν είναι μια επιστημονικά διαγνωσμένη κατάσταση ψυχικής υγείας, η Morton το όρισε ως «οι πιέσεις που ασκούνται από την μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας».

Οι μεγαλύτερες κόρες έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινές συμπεριφορές

Μέσα από memes και διαδικτυακούς σχολιασμούς, οι μεγαλύτερες κόρες έχουν παραδεχτεί ότι αναγνωρίζουν τη συσχέτιση με την αγχωτική θέση τους στην οικογένεια.

Οι μεγαλύτερες κόρες έχουν ακόμη και ομάδες υποστήριξης, όπως αυτή που διευθύνει η θεραπεύτρια γάμου Sara Stanizai.

Η ομάδα υποστήριξής της σημειώνει ότι οι μεγαλύτερες κόρες συχνά λειτουργούν ως «extra γονέας» που λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ των οικογενειών τους και του έξω κόσμου. Αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο βάρος των οικονομικών και κοινωνικών πιέσεων από στους γονείς και αναλαμβάνουν την ψυχική και συναισθηματική δουλειά για το σπίτι. Η υποστήριξη από άλλες μεγαλύτερες κόρες μπορεί να βοηθήσει.

«Ακούγοντας η μια, τις ιστορίες της άλλης σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι από έναν άλλο κόσμο», είπε η Stanizai.

Η Μόρτον, η οποία προσπάθησε να μαντέψει τη σειρά γέννησης μιας ομάδας με βάση τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, είπε ότι η ανάρτησή της στο TikTok πιθανότατα ξάφνιασε «επειδή μίλησε στους ανθρώπους για ένα συγκεκριμένο θέμα στο οποίο δεν μπορούσαν να προηγουμένως να θίξουν». Οι θεατές ένιωσαν μια αίσθηση ανακούφισης που μπορούσαν επιτέλους να πουν στον εαυτό τους, “Δεν είμαι η μόνη. Δεν είμαι τρελή. Είμαι απλώς η μεγαλύτερη κόρη.”

«Μας αρέσει να μιλάμε για τη σειρά γέννησης και είναι αληθινό», είπε η Savannah Guthrie, «αλλά υπάρχει κάποια έρευνα για αυτό;»

«Υπάρχει πολλή έρευνα, αλλά στην καλύτερη περίπτωση είναι ανάμεικτη», απάντησε η Μόρτον. «Στην ψυχολογία, το δύσκολο είναι ότι δεν υπάρχει πάντα ένας απόλυτος αριθμός που μπορείς να βάλεις σε κάτι και να έχεις ποσοτικές μετρήσει. Εξαρτάται πραγματικά από το άτομο και τη δυναμική της οικογένειας και το πόσο εμπλεκόμενοι ήταν οι γονείς».

Για την ιστορία, η Μόρτον μάντεψε ότι ο Αλ Ρόκερ ήταν το μικρότερο παιδί στην οικογένειά του. Ο Αλ απάντησε, “Είμαι ο μεγαλύτερος. Και γι’ αυτό η μαμά με αγαπούσε περισσότερο”.

Διαβάστε επίσης

“Maestro”: Αποθέωση για Γουλιώτη, Καβογιάννη, Αλεξίου – «Netflix υποκλίσου»

Μια νέα διάσταση στα χείλη με τα Prisma Glass gloss!

Σχετικά Άρθρα
%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%87%cf%8c%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b50
Γυναικεία απασχόληση: Κυριαρχούν ανεργία, έλλειψη σχεδιασμού και κινήτρων, φυλετικός ρατσισμός
Tι είναι το «τριπλό τάλακ» με το οποίο η πριγκίπισσα του Ντουμπάι χώρισε τον σύζυγό της
Tι είναι το «τριπλό τάλακ» με το οποίο η πριγκίπισσα του Ντουμπάι χώρισε τον σύζυγό της
Staycation: Τι είναι το delulu mode διακοπών που... μάλλον ήρθε για να μείνει
Staycation: Τι είναι το delulu mode διακοπών που… μάλλον ήρθε για να μείνει
t%ce%bf-658-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b5%ce%af-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%8c%cf%81%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bd0
Tο 65,8% των Ελλήνων συμφωνεί με τον όρο «γυναικοκτονία»
%cf%84%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7-10-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%b5%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd0
Τετάρτη 10 Ιουλίου: Πώς θα σε επηρεάσουν σήμερα τα άστρα;
%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b2%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%ae-%ce%b9%cf%83%ce%bf%cf%81%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%af0
Σε ποιες χώρες θα βρείτε υγιή ισορροπία ανάμεσα σε προσωπική και επαγγελματική ζωή

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του