Σεξ και περίοδος μπορούν να συνδυαστούν; Τα υπέρ και τα κατά

σεξ-και-περίοδος-μπορούν-να-συνδυαστο

Σεξ και περίοδος μπορούν τελικά να συνδυαστούν; Αυτή είναι η ερώτηση που διχάζει τις περισσότερες γυναίκες: άλλες αναρωτιούνται για το αν μπορούν να έχουν σεξουαλικές επαφές τις ημέρες της περιόδου τους και άλλες απέχουν αυτό εκείνες τις ημέρες ούτως ή άλλως, επειδή θεωρούν ότι με κάποιον τρόπο κινδυνεύει η υγεία τους.

Εάν είστε περίεργες να το δοκιμάσετε, συγκεντρώσαμε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να απολαύσετε την ερωτική επαφή σαν μία κατακόκκινη… παλίρροια!

Διαβάστε επίσης: Η νέα τάση θέλει τις γυναίκες να ξυρίζουν το πρόσωπό τους- Πόσο ασφαλές είναι;

“Από τα 16 ήξερα ότι δεν θέλω παιδιά”: Γυναίκα μιλά για την απόφασή της να υποβληθεί σε στείρωση

Πλεονεκτήματα

  • Έχετε φυσική και επιπλέον λίπανση! Αφήστε, απλώς, τον εαυτό σας ελεύθερο. Πιστέψτε μας, αν αγνοήσετε το γεγονός πως…αιμορραγείτε, θα απολαύσετε μία πλούσια κολπική λίπανση σε συνδυασμό με τη διείσδυση.
  • Ανακουφίζεστε από τον πόνο. Σύμφωνα με έρευνες, όταν βιώνετε οργασμό, το σώμα σας απελευθερώνει μια ποικιλία ενδορφινών που απαλύνουν τους πόνους του σώματος. Αυτό σημαίνει, πως εάν αντιμετωπίζετε κράμπες, πόνους στο σώμα ή πονοκεφάλους, μπορεί να ανακουφιστείτε.
  • Γεμίζετε τις μπαταρίες σας με ενέργεια! Οι ενδορφίνες που απελευθερώνει το σώμα σας κατά τη διάρκεια του οργασμού σας βοηθούν παράλληλα να καθαρίσετε την ομίχλη του εγκεφάλου και να ενισχύσετε την ενέργεια και τη διάθεσή σας.
  • Φτάνετε σε οργασμό πιο εύκολα και τον αισθάνεστε πιο…εντονα επειδή έχετε αυξημένη ευαισθησία στην περιοχή!
  • Έχετε μια μικρότερη χρονικά περίοδο. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αναφέρουν ότι όταν κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου τελειώνει πιο γρήγορα ο κύκλος τους. Οι ειδικοί πιστεύουν πως οι μυϊκές συστολές μέσα και γύρω από τον κόλπο και τη μήτρα κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί να είναι υπεύθυνες για αυτό.
  • Ψυχολογικές έρευνες δείχνουν πως νιώθετε βαθιά οικειότητα και εμπιστοσύνη με τον σύντροφό σας. Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που νιώθουν μεγαλύτερη οικειότητα κάνοντας σεξ κατά τις ευαίσθητες αυτές για τη γυναίκα μέρες. Ο λόγος; Νιώθουν πως μαζί ξεπερνούν κάποια όρια…

Τα κατά

  • Όπως θα φαντάζεστε, λερώνονται πολύ τα σεντόνια…
  • Τις ημέρες της περιόδου οι περισσότερες γυναίκες ταλαιπωρούνται από πόνους, κρίσεις ακμής ή άλλες ενοχλήσεις που πιθανώς δε θα τους επιτρέψουν να απολαύσουν το σεξ.
  • Προσοχή γιατί η περίοδος δεν αποτελεί αντισυλληπτική μέθοδο! Οι πιθανότητες εγκυμοσύνης είναι λίγες αλλά υπαρκτές, ενώ παράλληλα επιβάλλεται η χρήση προφυλακτικού προς αποφυγή μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
  • Είστε πιο επιρρεπείς στις μολύνσεις.Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που συμβαίνει αυτό, με κυριότερο το γεγονός πως ο τράχηλος σας τις μέρες της περιόδου είναι πιο ανοιχτός για να επιτρέψει στο αίμα να περάσει. Επομένως, είναι ευκολότερο για τα βακτήρια και τους ιούς να εισέλθουν περισσότερο στα πυελικά σας όργανα.

Σχετικά Άρθρα
«40 χρόνια ΣΦΕΕ»: Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία!
«40 χρόνια ΣΦΕΕ»: Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία!
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Διαγνωστική και Επεμβατική Υστεροσκόπηση
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Διαγνωστική και Επεμβατική Υστεροσκόπηση
Έχεις αυξημένη πίεση; Αυτές οι συμβουλές σε ενδιαφέρουν
Έχεις αυξημένη πίεση; Αυτές οι συμβουλές σε ενδιαφέρουν
Αυτή είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου και απειλεί πολλούς νέους
Αυτή είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου και απειλεί πολλούς νέους
Παγκόσμια Ημέρα Κληρονομικού Αγγειοοιδήματος: Δράση για το Κληρονομικό Αγγειοοίδημα - ΑγγίΖουμε τη Ζωή
Παγκόσμια Ημέρα Κληρονομικού Αγγειοοιδήματος: Δράση για το Κληρονομικό Αγγειοοίδημα – ΑγγίΖουμε τη Ζωή
Γεώργιος Παπανικολάου: Ο γιατρός που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες με το τεστ Παπ
Γεώργιος Παπανικολάου: Ο γιατρός που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες με το τεστ Παπ

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του