Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και Αναστάσης Ροϊλός στέλνουν ηχηρό μήνυμα για την έμφυλη ισότητα!

πυγμαλίων-δαδακαρίδης-και-αναστάσης

Η Women Act επιχειρεί με την καμπάνια #Enomenoi να βάλει ένα τέλος στη νοοτροπία που θέλει ανδρες να υποτιμούν, προσβάλλουν και αφαιρούν ζωές γυναικών και γυναίκες που θεωρούν ότι ο άνδρας έχει τον λόγο και τη δύναμη.

“Η έμφυλη ισότητα δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τις γυναίκες, ενώ οι φυλετικές διακρίσεις και κάθε είδους κακοποίηση δεν παρατηρούνται μόνο στις συζυγικές σχέσεις, ούτε σχετίζονται με την ηλικια, το οικονομικό ή μορφωτικό υπόβαθρο”, λένε οι συνιδρύτριες της ΜΚΟ που έχει ως σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να τις ωθήσει να διεκδικήσουν θέσεις ηγεσίας και ευθύνης στη δημόσια σφαίρα.

Γι’ αυτό στόχος ήταν ο σχεδιασμός μίας καμπάνιας που θα απευθύνεται άμεσα σε όλες και όλους, χρησιμοποιώντας το πιο ισχυρό εργαλείο της εποχής, στ’ οποίο οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση από οπουδήποτε, τα social media.

Όπως εξηγούν οι ίδιες, ενώνοντας τις φωνές τους με άνδρες, που κινούνται στη δημόσια σφαίρα, διακρίνονται στον επαγγελματικό τομέα τους και -ενδεχομένως- μπορούν να επηρεάσουν καλύτερα τις νεότερες γενιές, ελπίζουν να διαλυθούν τα στερεότυπα που θέλουν ανθρώπους, χωρισμένους σε ισχυρούς άνδρες και ανίσχυρες γυναίκες.

Διάσημοι άνδρες εξηγούν πως μόνο #enomenoi θα καταφέρουμε

Ουσιαστικά πρόκειται για μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης όπου τα κεντρικά πρόσωπα, άνδρες από τον χώρο των τεχνών, του θεάματος και του αθλητισμού, συναισθάνονται τον προβληματισμό και την αγωνία, που έχει προκύψει από τα ολοένα αυξανόμενα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και θέλουν να συμβάλλουν στην εξάλειψη τους. Μιλούν οι ίδιοι, αυτή τη φορά (αναρτώντας τα βίντεο στους δικούς τους λογαριασμούς, λέγοντας γιατί η έμφυλη ισότητα είναι αναγκαία, γιατί δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μόνο γυναίκες, αλλά κυρίως εξηγούν τους λόγους που μόνο #enomenoi θα τα καταφέρουμε.

«Η εκστρατεία δεν έχει σκοπό να υποδείξει, ούτε να καταδικάσει. Αντιθέτως, στοχεύουμε στην αποστολή ενός θετικού μηνύματος. Ενδεχομένως, του θετικότερου… της ισότητας που προκύπτει από την αγάπη, την κατανόηση, τον σεβασμό που δικαιούται κάθε άνθρωπος. Φιλοδοξία μας είναι η διάλυση της κουλτούρας που θέλει την (όποια) σχέση να εκχωρεί δύναμη εξουσίας και ιδιοκτησίας στον άνδρα. Στόχος μας η καλλιέργεια της τις επιθυμίες, στον γάμο, την οικογένεια, τη σχέση… την κάθε είδους σχέση. Ενωμένοι για την υγιή σχέση, την κατάκτηση του σεβασμού, την ευτυχία, την επίτευξη του στόχου και την υλοποίηση των ονείρων», τονίζουν οι συντελεστές.

Τα πρώτα βίντεο της καμπάνιας έχον αναρτηθεί ήδη από τους ηθοποιούς Αναστάση Ροϊλό, Πυγμαλίων Δαδακαρίδη και τον μουσικό Θέμο Απίκο Ρίζο να στέλνουν τα δικά του μηνύματα υπέρ της έμφυλης ισότητας, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο τα οποία μπορείτε να βλέπετε στη σελίδα της Women Act σε Facebook και Instagram, αλλά και μέσω του Viber από τον ακόλουθο σύνδεσμο viber.com

Στο επόμενο διάστημα θα αναρτηθούν τα βίντεο του παρουσιαστή – ηθοποιού Λάμπρου Φισφή, του ηθοποιού – σκηνοθέτη Ρένου Χαραλαμπίδη, του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη,, του ηθοποιού Αργύρη Πανταζάρα, του μουσικού Κώστα Λιεβαδά, κ.α.

Διαβάστε επίσης

«Luca»: Ο φανταστικός ήρωας που ενημερώνει για τον καρκίνο του πνεύμονα και τον προσυμπτωματικό έλεγχο

Αυτές είναι οι τρεις παγίδες που χρησιμοποιούν οι άλλοι για να ελέγξουν τη διάθεσή σας

Διαμαρτυρία κατά των γυναικοκτονιών στο Σύνταγμα – Ενώνουμε τις φωνές μας για να μη θρηνήσουμε κι άλλες αδικοχαμένες ψυχές

Σχετικά Άρθρα
Η Ρένα Κουβελιώτη μέσα από την ασθένειά της δίνει ένα σπουδαίο μάθημα ζωής - Και μας επαναφέρει στην πραγματικότητα!
Η Ρένα Κουβελιώτη μέσα από την ασθένειά της δίνει ένα σπουδαίο μάθημα ζωής – Και μας επαναφέρει στην πραγματικότητα!
Είδατε άστεγο στον δρόμο; Καλέστε σε αυτόν τον αριθμό για να του παρασχεθεί άμεσα βοήθεια
Είδατε άστεγο στον δρόμο; Καλέστε σε αυτόν τον αριθμό για να του παρασχεθεί άμεσα βοήθεια
Τι είναι η συναισθηματική απιστία και γιατί δεν είναι τόσο αθώα όσο ακούγεται;
Τι είναι η συναισθηματική απιστία και γιατί δεν είναι τόσο αθώα όσο ακούγεται;
Survivor: Ο σύντροφος της Μυριέλλας Κουρεντή μετά τη σκηνή με το φιλί, μιλά και παραδίδει μαθήματα σε όλους μας!
Survivor: Ο σύντροφος της Μυριέλλας Κουρεντή μετά τη σκηνή με το φιλί, μιλά και παραδίδει μαθήματα σε όλους μας!
Τον γνώρισε μέσω της εφαρμογής Facebook Dating, δήλωσε δάσκαλος και... serial killer που προσπάθησε να τη βιάσει
Τον γνώρισε μέσω της εφαρμογής Facebook Dating, δήλωσε δάσκαλος και… serial killer που προσπάθησε να τη βιάσει
ΕΛ.ΑΣ: Σοκ με 19 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κάθε ημέρα
ΕΛ.ΑΣ: Σοκ με 19 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κάθε ημέρα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του