Πώς ο νέος νόμος προστατεύει τις εργαζόμενες που καταγγέλλουν περιστατικά βίας και παρενόχλησης

πώς-ο-νέος-νόμος-προστατεύει-τις-εργαζ

«Η εξάλειψη κάθε μορφής βίας στους χώρους εργασίας και η προστασία των εργαζομένων από κακοποιητικές συμπεριφορές είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας το Σάββατο, στις 11 Δεκεμβρίου 2021, σε ημερίδα της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ για τη σεξουαλική παρενόχληση και βία στον χώρο της εργασίας, στα Τρίκαλα.

Και πρόσθεσε πως: «Με το εργασιακό νομοσχέδιο κυρώσαμε τη Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Μαρία Συρεγγέλα: Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της στον αγώνα κατά της βίας

%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%82-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%b60

Όπως ανέφερε η υφυπουργός, «δημιουργούμε ένα πλέγμα προστασίας για κάθε εργαζόμενο, άνδρα ή γυναίκα. Το «δίχτυ» προστασίας καλύπτει όλα τα πρόσωπα στον χώρο της εργασίας, ανεξαρτήτως εργασιακού καθεστώτος και διασφαλίζουμε ότι οι εργαζόμενοι που βρίσκουν τη δύναμη να καταγγείλουν μία βίαιη συμπεριφορά, δεν έρχονται αντιμέτωποι με δυσμενείς επιπτώσεις. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων – θυμάτων βίας, τους βοηθάμε να ξεπεράσουν την τραυματική τους εμπειρία και θεσπίζουμε διαδικασία για την άμεση και ταχεία εξέταση των σχετικών καταγγελιών».

Η κα Συρεγγέλα, έπειτα από την ημερίδα, επισκέφθηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων και συναντήθηκε με στελέχη του Κέντρου, ενώ στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νικόλαος Σακκάς.

Η υφυπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου για τις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομικής συμβουλευτικής και πληροφόρησης για τα δικαιώματα των θυμάτων που προσφέρει δωρεάν και συνεχάρη τα στελέχη για τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που πραγματοποιούν με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

Όπως ανέφερε η κα Συρεγγέλα, «καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της στον αγώνα κατά της βίας, αλλά είμαστε όλοι και όλες δίπλα τους για να τις στηρίξουμε και να τις βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους».

Στη συνέχεια η υφυπουργός παρευρέθηκε σε εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων του Νομού Τρικάλων κατά την οποία βραβεύθηκαν πολύτεκνες μητέρες.

Διαβάστε επίσης

Ψυχική Υγεία και Πανδημία: Η διαδικτυακή ημερίδα που αξίζει να παρακολουθήσεις για ένα θέμα που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο

Ευχάριστα νέα: Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές για το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού

Έρευνα Πανεπιστημίου Δ. Αττικής: Πώς επηρέασε η πανδημία ανθρώπινες σχέσεις και ελεύθερο χρόνο

Σχετικά Άρθρα
«Πάντα θα υπάρχουν “αξιοσέβαστες” κυρίες που θα αναρωτιούνται τι δουλειά είχε εκεί»: Το κείμενο - γροθιά για τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη
«Πάντα θα υπάρχουν “αξιοσέβαστες” κυρίες που θα αναρωτιούνται τι δουλειά είχε εκεί»: Το κείμενο – γροθιά για τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη
Η νέα διαφήμιση της Pantene με ΛΟΑΤΚΙ πρωταγωνιστές έγινε viral - Τελικά, "τα μαλλιά έχουν γένος;"
Η νέα διαφήμιση της Pantene με ΛΟΑΤΚΙ πρωταγωνιστές έγινε viral – Τελικά, “τα μαλλιά έχουν γένος;”
Τι χρειάζεται για να μας τραβήξει κοντά του ένας άνθρωπος;
Τι χρειάζεται για να μας τραβήξει κοντά του ένας άνθρωπος;
Πώς διατηρείται η αγάπη στον γαμο; Αυτή η βραβευμένη μικρού μήκους ταινία τα λέει όλα σε 60 δευτερόλεπτα
Πώς διατηρείται η αγάπη στον γάμο; Αυτή η βραβευμένη μικρού μήκους ταινία τα λέει όλα σε 60 δευτερόλεπτα
Η Τζένη Μπαλατσινού με ανάρτησή της ζητά την απενοχοποίηση της γήρανσης των γυναικών
Η Τζένη Μπαλατσινού με ανάρτησή της ζητά την απενοχοποίηση της γήρανσης των γυναικών
Σίσσυ Χρηστίδου: Το χυδαίο σχόλιο για το αγέννητο μωρό της που έκανε και τη ντροπή να ντραπεί!
Σίσσυ Χρηστίδου: Το χυδαίο σχόλιο για το αγέννητο μωρό της που έκανε και τη ντροπή να ντραπεί!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του