Τι συμβαίνει όταν μπαίνει το πορνό μέσα στη σχέση;

τι-συμβαίνει-όταν-μπαίνει-το-πορνό-μέσ

Στο χώρο μας έρχονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι που μας ρωτάνε αν είναι κακό να βλέπουν πορνό (περισσότεροι άνδρες, λιγότερες γυναίκες), πόσο συχνά, τι θα γίνει αν το μάθει η/ο σύντροφός τους”, μας λέει η κ. Μαρίνα Μόσχα, M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας – Ψυχοθεραπεύτρια, από το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Δρ Θάνος Ασκητής. Ζητούν να ενημερωθούν για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν είτε στους ίδιους είτε στη σχέση τους.

Έρχονται επίσης και γυναίκες που παραπονιούνται για την έλλειψη ερωτικής επιθυμίας από τον σύντροφό τους προς τις ίδιες, ενώ τον έχουν “πιάσει” να παρακολουθεί πορνό και να αυνανίζεται μόνος του. Μάλιστα, όταν γίνεται γνωστή η συγκεκριμένη του συμπεριφορά, οι δικαιολογίες που ακολουθούν είναι… άξιες λόγου!

Έχουμε λοιπόν παρατηρήσει μέσα από τη μελέτη των ζευγαριών που μας επισκέπτονται, ότι αυξάνονται όλο και περισσότερο τα παράπονα της/του συντρόφου για σεξουαλική απομάκρυνση, καθώς πλέον η σεξουαλική ικανοποίηση έρχεται με αυνανιστική καταναγκαστική πορνογραφικού περιεχομένου συμπεριφορά.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν μπαίνει το πορνό μέσα στη σχέση; Μπορεί να την επηρεάσει; Και αν ναι, την επηρεάζει θετικά ή αρνητικά; Η απάντηση είναι εξαρτάται:

• Εξαρτάται από το αν οι δύο σύντροφοι παρακολουθούν μαζί κάποιες φορές πορνό για να ενισχύσουν, να εμπλουτίσουν και να δώσουν μία φρέσκια νότα στη σεξουαλική τους ζωή.

• Εξαρτάται από το αν η χρήση του γίνεται με τη θέληση και των δύο και αν δεν είναι απαραίτητη η χρήση του κάθε φορά για να μπορέσουν να ερεθιστούν και να διεγερθούν.

• Εξαρτάται αν το πορνό έρχεται για να διώξει την σεξουαλική φαντασίωση, καθώς η παρακολούθησή του γίνεται μηχανικά ή και καταναγκαστικά πολλές φορές…

Οι αρνητικές επιδράσεις του πορνό στο σεξ και στη σχέση

Αρκετές έγκυρες και επιστημονικές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσο πιο συστηματική ενασχόληση υπάρχει με το πορνό τόσο μεγαλύτερες είναι οι μακροχρόνιες συνέπειες στις ερωτικές σχέσεις των ανδρών.

Πιο συγκεκριμένα:

• οι άνδρες που βλέπουν πορνό αρκετές φορές την εβδομάδα, αρχίζουν και αναπτύσσουν μία εξαρτητική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα το πορνό να τους είναι απαραίτητο για να μπορέσουν όχι μόνο να διεγερθούν, δηλαδή να αποκτήσουν στύση αλλά και να την διατηρήσουν.

• αυξάνεται η ανησυχία για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, καθώς και για την εικόνα του σώματός τους, όπου κατά επέκταση η σεξουαλική απόλαυση μειώνεται όλο και περισσότερο…

• απώλεια στην ερωτική επιθυμία και στη λίμπιντο

• ανικανότητα με την πάροδο του χρόνου

Τι να κάνουμε αν ο σύντροφός μας βλέπει πολύ πορνό; Πώς να το χειριστούμε;

Μπορεί να επηρεαστεί η ψυχική και σεξουαλική υγεία; Τι γίνεται όταν ο σύντροφος έχει εθιστεί; Μπορεί να ξαναδεί την σύντροφό του το ίδιο ερωτικά και αισθησιακά όπως και πριν; Η απάντηση είναι: εξαρτάται. Εξαρτάται από παράγοντες, όπως τη σχέση του ζευγαριού, τους λόγους που κατέφυγε σε αυτού του είδους την σεξουαλική συμπεριφορά, την εξαρτητική προδιάθεση, το κίνητρο…

Και γιατί πρέπει αυτός ο άνδρας να αποφορτιστεί αυνανιστικά από το καθημερινό άγχος; Γιατί να μην πλησιάσει την ερωτική του σύντροφο και να βιώσουν μαζί την ψυχοσεξουαλική ολοκλήρωση, την ηδονική σεξουαλική κορύφωση; Γιατί ο ένας να αυνανίζεται κρυφά από τον άλλον σε διαφορετικά δωμάτια και να απομακρύνονται σεξουαλικά; Και τι γίνεται με τον άνδρα που δεν έχει σχέση ερωτική και εξακολουθεί και παραμένει μόνος του, βολεμένος μέσα στην αυνανιστική του αυτή συνήθεια; Και τι συμβαίνει και με τον άνδρα που ζητάει από τη γυναίκα του να του κάνει ό,τι βλέπει στο πορνό και δεν μπορεί πλέον να ικανοποιηθεί διαφορετικά; Και ο άνδρας που συγκρίνει την ερωτική του παρτενέρ με τις γυναίκες που βλέπει στις ταινίες ή που ακόμη και ο ίδιος αυτοσυγκρίνεται για το μέγεθος του πέους του, τη διάρκεια και την ποιότητα της στύσης του και της εκσπερμάτισής του; Κάπως έτσι δημιουργούνται και αρκετοί από τους μύθους και την παραπληροφόρηση γύρω από το σεξ, το μέγεθος του πέους, τον «καλό» εραστή…

Σχετικά Άρθρα
Πράσινο φως για τηλεργασία στο Δημόσιο σε μόνιμη βάση
Πράσινο φως για τηλεργασία στο Δημόσιο σε μόνιμη βάση
Κουίζ: Αλήθεια, εσείς τι βλέπετε στη φωτογραφία; Είστε σίγουρες ότι πρόκειται για ανδρικό πρόσωπο;
Κουίζ: Αλήθεια, εσείς τι βλέπετε στη φωτογραφία; Είστε σίγουρες ότι πρόκειται για ανδρικό πρόσωπο;
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Έκανε ταινία την παράνομη σχέση της μητέρας του με τον κολλητό του πατέρα του
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Έκανε ταινία την παράνομη σχέση της μητέρας του με τον κολλητό του πατέρα του
EROTICArt Festival 2023: Μετά από απουσία 3 ετών επιστρέφει ανανεωμένο και μεγαλύτερο από ποτέ
EROTICArt Festival 2023: Μετά από απουσία 3 ετών επιστρέφει ανανεωμένο και μεγαλύτερο από ποτέ
Σε αυτόν τον ζωολογικό κήπο μπορείς να δώσεις σε κατσαρίδα το όνομα του πρώην σου και έπειτα να την ταΐσεις στα ζώα
Σε αυτόν τον ζωολογικό κήπο μπορείς να δώσεις σε κατσαρίδα το όνομα του πρώην σου και έπειτα να την ταΐσεις στα ζώα
Η ζωή συνεχίζεται και για τον πρώην της Λόπεζ: Η 4η γυναίκα του Μαρκ Άντονι είναι απλά... θεά!
Η ζωή συνεχίζεται και για τον Μαρκ Άντονι: Δείτε την 4η γυναίκα του πρώην της Τζένιφερ Λόπεζ

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του