Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας – Εκδηλώσεις και ενέργειες reMind σε Αττική και Καλαμάτα από το Θάλπος-Ψυχική Υγεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, οι Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του μη κερδοσκοπικού και μη κυβερνητικού οργανισμού Θάλπος-Ψυχική Υγεία διοργάνωσαν την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 εκδηλώσεις και ενέργειες στην Αττική σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. “Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός” του Δήμου Πεύκης – Λυκόβρυσης με θέμα «reMind – Ανακαλύπτοντας την Ψυχική Υγεία μέσα από την τέχνη» και στην Καλαμάτα με θέμα «reMind – Ο λόγος στους νέους».

Συγκεκριμένα, το Θάλπος Αττικής πραγματοποίησε εικαστική έκθεση στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης με στόχο της εκδήλωσης την καταπολέμηση του στίγματος απέναντι στην ψυχική υγεία. Μέσα από την συνεργασία και την δράση μας στην τοπική κοινωνία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχική υγεία της τρίτης ηλικίας. Στην έκθεση φιλοξενήθηκαν έργα των μελών των Κέντρων Ανοικτής Περίθαλψης Ηλικιωμένων των Δήμων Λυκόβρυσης – Πεύκης και Κηφισιάς με θέμα την ψυχική υγεία μέσω της τέχνης που τους εκφράζει, χρησιμοποιώντας υλικά όπως πηλό, σύρμα, χαρτόνι κ.λπ. Παράλληλα, το δυναμικό της Μονάδας Θάλπος Αττικής πραγματοποίησε ενημερωτικές ομιλίες για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και την υγιή και ενεργό γήρανση.

Αντίστοιχα, το Θάλπος Καλαμάτας διοργάνωσε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας εκδήλωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας που αποσκοπούσε στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και ειδικότερα την ευαισθητοποίηση των νέων για θέματα ψυχικής υγείας. Οι νέοι της πόλης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα ταξίδι εμπειριών στην ψυχική υγεία συμμετέχοντας σε διαδραστικές ενέργειες όπως ενημερωτικά quiz και βιντεοπροβολές για την ψυχική υγεία και αποτύπωση και έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων με δημιουργικά μέσα. Παράλληλα, το δυναμικό της Μονάδας Θάλπος Καλαμάτας πραγματοποίησε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης – street awareness – για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας για την ειδικότερη θεματολογία της εκδήλωσης που αφορούσε την ψυχική υγεία των νέων.

Μέσα από τις εκδηλώσεις και τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν εμφανές ήταν το έντονο ενδιαφέρον και η θετική ανταπόκριση των συμμετεχόντων στις δράσεις.

%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%88%cf%85%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b70

Λίγα λόγια για τον μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό οργανισμός Θάλπος-Ψυχική Υγεία:

Ο Φορέας «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» είναι ένας μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2005 με ενεργητικό ρόλο στην παρέμβαση και ενημέρωση για την ψυχική υγεία και στη διαχείριση προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας. Ο θεμέλιος λίθος του Φορέα ήταν η ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία των δύο Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στεγαστικού τύπου για ψυχικά πάσχοντες, το «Θάλπος Αττικής» και το «Θάλπος Καλαμάτας» και λειτουργούν σύμφωνα με το Ελληνικό Μεταρρυθμιστικό Πλαίσιο Ψυχικής Υγείας του Προγράμματος «Ψυχαργώς» και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, από το 2007, ο Φορέας έχει συνεργαστεί με τοπικούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς για την ανάπτυξη και εφαρμογή λεπτομερούς στρατηγικής σχεδίων δράσης σχετικά με την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την κοινωνική ένταξη, την ψυχική υγεία και ευημερία, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή στις τοπικές κοινωνίες προς την αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων μακροπρόθεσμα.

Σχετικά Άρθρα
6 πράγματα που οι γυναίκες κάνουν μόνο με τον άντρα που αγαπάνε
6 πράγματα που οι γυναίκες κάνουν μόνο με τον άντρα που αγαπάνε
Έρρικα Πρεζεράκου: Η φωτογραφία με το ακρωτηριασμένο δάχτυλο και το δυνατό μήνυμα που έστειλε
Έρρικα Πρεζεράκου: Η φωτογραφία με το ακρωτηριασμένο δάχτυλο και το δυνατό μήνυμα που έστειλε
Να Θυμάσαι πως οι άνθρωποι με αναπηρία είναι πρώτα άνθρωποι και κατά δεύτερο λόγο ανάπηρα άτομα
Να θυμάσαι πως οι άνθρωποι με αναπηρία είναι πρώτα άνθρωποι και κατά δεύτερο λόγο ανάπηρα άτομα
Είσαι single αυτά τα Χριστούγεννα; 10 λόγοι για να μη σε πάρει από κάτω
Είσαι single αυτά τα Χριστούγεννα; 10 λόγοι για να μη σε πάρει από κάτω
Συγκλονίζει η Σάνεν Ντόχερτι για τον καρκίνο που έκανε μετάσταση: "Δεν θέλω να πεθάνω"
Συγκλονίζει η Σάνεν Ντόχερτι για τον καρκίνο που έκανε μετάσταση: “Δεν θέλω να πεθάνω”
%ce%b4%ce%b5-%cf%83%ce%b5-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%ce%ae-%cf%86%ce%bf%ce%b2%ce%ac%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b9-%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b2%cf%8e%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%b1%ce%af0
Δε σε θέλει ή φοβάται; Τι ακριβώς συμβαίνει όταν ο άλλος σου τα λέει “μπερδεμένα”;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του